- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olgin prvi Rolan Garos – talenat se nije ugasio

© AP Photo / Andy BrownbillSrpska teniserka Olga Danilović
Srpska teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Od oktobra prošle godine Olga Danilović, srpska teniserka, nije izlazila na teren zbog povrede, a onda se u velikom stilu vratila na Rolan Garosu gde je glavni žreb izborila preko kvalifikacija i pobedila u prvom kolu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Olga Danilović i dalje važi za najtalentovaniju srpsku teniserku koja je rođena 2001. godine i još uvek ima prostora da napravi velike i značajne uspehe.
Danilovićevoj tereni Grend slema nisu strani, ali na Rolan Garosu i Vimbldona do sada nije uspevala da izbori glavni žreb.
Međutim, tokom duge pauze mlada Olga je trenirala, a rezultati su se videli tokom kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo Francuske koje je prvi put prošla.
Da njen dolazak u Pariz nije slučaj, srpska teniserka pokazala je u prvom kolu kada je preokrenula meč protiv Dalme Galfi iz Mađarske.
„Moj ceo Rolan Garos je rolerkoster, svaki meč. Ja u stvari namerno ovo radim“, kroz smeh je rekla Olga.
Dve meč lopte sam spasla, moglo je da ode i na drugu stranu, ali nikada se ne predajem i za to sam sada nagrađena. Ima mnogo naših ljudi na tribinama, toga sam se najviše uželela – publike, pogotovo naših ljudi. Volim kontakt sa publikom, sa mojom ložom“, objasnila je Danilovićeva.
Olga je objasnila da je imala težak meč, ali da je bila skoncentrisana sve vreme pa čak i u trenucima kada je gubila.
„Ona je odigrala veoma dobar prvi set, mene je malo pojeo umor, bile su sporije noge nego što bi trebalo. Krajem drugog seta sam osetila da sam tu, da mogu da okrenem ako zapnem. Bilo je gusto, ali uspela sam, našla sam igru koju sam želela protiv nje. Na meč loptama sam samo želela da ne pogrešim, da ne budem pasivna, ali i da ne žurim. Pa ako bude dovoljno… Samo sam razmišljala ne daj joj“, objasnila je srpska teniserka.
Teži zadatak srpsku teniserku čeka u drugom kolu kada igra protiv Jil Tajhman iz Švajcarske.
„Prvo gledam kako ću da se odmorim, imam dva dana pauze. Nisam je mnogo gledala, usredsređena sam na sebe. Želim da igram svoju igru, došla sam ovde bez ikakvih očekivanja, a odigrala sam već četiri meča, možda to može da mi bude prednost. Popričaću s timom o njoj naravno. Verujem u sebe i ponosna sam na sebe“, istakla je Olga.
Ne samo da ona veruje u sebe već i srpska javnost veruje u njen uspeh. Još od početka juniorske karijere Danilovićeva je pokazala talenat i spremnost na velike mečeve.
U 2018. godini napravila je najveći uspeh kada je osvojila turnir u Moskvi i to kao laki luzer, a iste sezone ušla je u prvih sto teniserki sveta.
Marijana Veljović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Amerikanka u raspravi sa Srpkinjom na Rolan Garosu: „Ne znam šta hoćeš od mene“ /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Srpski dan u Parizu: Novak posle Nadala za kraj drugog dana Rolan Garosa
Skot Morison - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Morison je plakao – ali srpske suze zbog Novaka i dalje peku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala