- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Morison je plakao – ali srpske suze zbog Novaka i dalje peku

© AP Photo / Rick RycroftSkot Morison
Skot Morison - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Skot Morison, premijer Australije, koji je učestvovao u deportaciji Novaka Đokovića iz te zemlje, izgubio je na izborima. Morison je priznao poraz i čestitao budućem premijeru Entoniju Albanezu, a tokom poslednjeg govora na sada već bivšoj poziciji je i zaplakao.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Skot Morison napravio je niz loših poteza u političkoj karijeri i kako su se bližili izbori bila mu je potrebna „slamka spasa“ uz pomoć koje bi ponovo stekao poverenje Australije.
Morison je u suzama održao poslednji govor u ulozi premijera, a upravo te suze Australijanci su dočekali sa oštrim komentarima, ljuti jer takve emocije nije pokazivao kada je zemlji bilo teško, već onda kada on odlazi.
Veliki deo populacije od početka se nije slagao sa oštrim merama povodom pandemije korona virusa, a njih je sprovodio upravo Morison.
Još u oktobru prethodne godine, za Sputnjik je iz Australije govorio Majkl Babić, fotograf sa prvog Grend slema u sezoni kada je istakao da mnogi negoduju zbog oštrih mera.
Oni ne mogu da nateraju sedam odsto zdravstvenih radnika samo u jednoj državi (Novi Južni Vels) da se vakcinišu, kako onda da nateraju tenisera koji nije iz njihove države da se vakciniše? Takođe, preko 250 vozača hitne pomoći u jednom regionu u Viktoriji odbilo je da se vakciniše. Neki policajci napustili su posao jer nisu želeli da se vakcinišu. Čisto sumnjam da će u januaru 2022. godine svaki teniser biti vakcinisan. Izgubiće i publiku, a nekoliko igrača u TOP 10 nisu se izjasnili o vakcinaciji“
Novak Đoković nakon osvajanja Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
Iz Australije za Sputnjik: Da li će Novak moći da igra i bez vakcine?
Međutim, Morison je mere sve više pooštravao, ali je Novak Đoković odlučio da se uputi u Australiju.
Prvi reket sveta nije želeo da otkriva svoj status, a iz Australije su naglasili da će i svi učesnici Australijan opena morati da budu vakcinisani.
Ipak, Novak je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u zemlju koje upravo isključuje neophodnost vakcine u određenim slučajevima među kojima je bio i Đoković jer je nedavno pre dolaska u Melburn imao korona virus.
Međutim, od starta je bilo jasno da Morison neće tako lako dopustiti Novaku da boravi u Australiji, a strogoću prema broju jedan iskoristio je kako bi prikupljao političke poene i našao pomenutu slamku spasa za koju je milio da bi mogao da bude srpski as.
Posle sage koja je trajala približno dve nedelje i posle suđenja u Đokovićevu korist, vlada Australije deportovala je Srbina iz zemlje, a Morison prvi likovao nakon te vesti.
„Ovo ukidanje vize napravljeno je zbog zdravlja i sigurnosti, jer je javni interes bio da se tako nešto uradi. Pozdravljam odluku da naše granice ostanu čvrste, a svi Australijanci bezbedni. Kao što sam rekao u petak, Australijanci su podneli velike žrtve tokom pandemije, pa je bilo potrebno zaštiti ih. Sada je vreme za Australijan open, a mi možemo da uživamo u tenisu preko leta“, rekao je Morison posle deportacije Đokovića.
Sada već bivši premijer imao je ispad 2020. godine kada je zajedno sa blagajnikom Džošom Fridenbergeom potrošio skoro 5.000 dolara poreskih obaveznika kako bi se privatnim avionom prevezli na zabavu.
Osim zloupotrebe novca Morison je u javnosti upamćen bio i još 2011. godine kada je upleten u kontroverze nakon što je kritikovao vladu zbog plaćanja putnih troškova porodicama žrtava nesreće na Božićnom ostrvu.
Takođe, dok je pooštravao mere i učestvovao u proterivanju Đokovića, Morison prvi nije poštovao mere koje je sproveo.
Premijer se pojavio kao komentator na jednoj utakmici kriketa i zabavljao se bez maske i propisne distance.
Poraz je priznao dan pre rođendana Novaka Đokovića.
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Hačanov siguran, Karacev pao posle drame!
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Bravo, Olga! Danilovićeva posle preokreta u drugom kolu Rolan Garosa
Lola Radivojević - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Lola osvojila dve titule u Grčkoj!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala