- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Grickalice koje mogu da spreče stvaranje masnih naslaga na stomaku

CC BY 2.0 / Flickr/Marco Verch Professional Photographer / Orašasti plodovi i sušeno voće
Orašasti plodovi i sušeno voće - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Orašasti plodovi i suvo voće mogu da spreče stvaranje masnih naslaga na stomaku, naročito kod starijih osoba, pokazala su nova naučna istraživanja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U istraživanju je učestvovalo 556 volontera, koji imaju između 65 i 79 godina. Oni su jeli 30 grama orašastih plodova ili suvog voća najmanje tri dana svake sedmice. Naučnici su primetili da su ispitanici koji nisu jeli preporučenu količinu orašastih plodova ili suvog voća imali 19 odsto veću prevalenciju abdominalne gojaznosti, navodi se u istraživanju objaljenom u časopisu „Internešnel džurnal of envajromental risrč end pablik helt“.
„Orasi su bogati kalorijama i zdravim nezasićenim mastima. Osim što pomažu u gubljenju težine, pomažu i da se ljudi koji ih jedu duže osećaju siti tokom dana“, kazala je nutricionista Gabi Vaka-Flores.
Suvo voće ima veliku količinu vlakana, koji takođe daju duži osećaj sitosti. Nutricionisti smatraju da odrasli treba da jedu 28 grama orašastih plodova ili suvog voća svakog dana, a oni se mogu i kombinovati. Ipak, kako navodi Vaka-Flores, treba biti oprezan pri izboru suvog voća.
„Neki orašasti plodovi su posoljeni zbog boljeg ukusa. Konzumiranje hrane koja sadrži previše soli može da ima negativne posledice po srce“, objasnila je ona, prenosi portal „It dis“.
Kobasice - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
RUSIJA
Zašto su dimljeni proizvodi štetni za organizam
Začini - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
Ruski lekar otkriva: Ovaj začin je među nama 3.000 godina i ima 300 korisnih svojstava
Doručak — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
DRUŠTVO
Hrana za kojom žudite može da otkrijete nedostatke u organizmu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala