- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Malo je jedan Bugarin za pesmu tužnih Grka – Barseloni i Mirotiću utešna pobeda u Beogradu!

© AP Photo / Darko VojinovicNikola Mirotić i Saša Vezenkov
Nikola Mirotić i Saša Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Barselone slavili su u utešnom meču za treće mesto na završnom turniru Evrolige u Beogradu, rezultatom 84:74 nad Olimpijakosom, kome nije pomogla ni velika podrška navijača u beogradskoj Areni.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Utakmicu je obeležila sjajna atmosfera koju su priredili grčki navijači, iako je njihova ekipa podbacila i u polufinalu izgubila od Efesa trojkom Vasilija Micića u poslednjim sekundama duela.
Najbolje je na atmosferu reagovao bugarski reprezentativac Saša Vezenkov koji je u trećoj četvrtini nizom poena omogućio povratak „iz mrtvih“ svom timu, ali je to bilo nedovoljno za Barselonu, koja nije bila inspirisana, ali je odigrala meč na dovoljno dobrom nivou.
Već u uvodnoj fazi duela Barselona je stekla prednost od osam poena, Olimpijakos je uspevao da umanji razliku, ali ne i da stigne do egala pa je prva deonica završena rezultatom 20:18 za katalonsku ekipu i to pogotkom Vezenkova u poslednjim trenucima.
Konačno, izjednačenje je nastupilo u prvom napadu u drugom kvartalu, Barselona je brzo stigla do šest poena viška, ali je Olimpijakos ponovo uhvatio priključak i uspeo da povede najpre sa 31:30, potom sa 36:35 i konačno sa 38:37.
Barselona je preuzela kontrolu od tog momenta, serijom 8:0 je vratila prednost i sa 45:38 otišla na veliki odmor.
Za ekipu trenera Šarunasa Jasikevičusa briljantan je bio centar Serdač Sanli sa 19 poena, Brendon Dejvis, njegov kolega sa visokih pozicija je dodao osam, a Nikola Mirotić je bio više nego miran, sa samo četiri poena, ali i po tri skoka i asistencije.
Na drugoj strani Kostas Slukas i Saša Vezenkov su imali po sedam, Tajler Dorsi i Šakil Mekisik po šest, dok je vetaran Jorgos Printezis ostao bez poena, ali je u pauzi uputio poruku navijačima i najavio borbu do kraja.
Ali, pet uzastopnih poena Mirotića podigli su razliku na 13 poena već na startu treće četvrtine, a do polovine deonice ona je iznosila i 15 poena, što su igrači Olimpijakosa, u prvom redu iskusni Kostas Papanikolau, veoma teško prihvatili.
Trojka Vezenkova je podigla atmosferu u dvorani, navijači Olimpijakosa su poveli pesmu koja je njihove ljubimce dovela do jednocifrene razlike, a bugarski košarkaš je upisao osam uzastopnih poena i preuzeo konce igre grčkog tima.
Veliki maler je zadesio Barselonu u tim momentima, Aleks Abrines je teško iskrenuo zglob i morao je uz pomoć medicinskog osoblja da napusti teren, a u poslednju deonicu se ušlo sa šest poena viška na račun katalonske ekipe.
Utihnuli su navijači, ali ih je ponovo na noge podigao Mekisik fenomenalnim zakucavanjem iz kontranapada, čime je vratio Olimpijakos na svega tri poena zaostatka, četiri minuta do kraja duela.
Mirotić i Kori Higins su ekspresno vratili prednost, odbili poslednji nalet rivala i potom rutinski rešili utakmicu u svoju korist sa 84:74.
Najefikasniji akter duela bio je Saša Vezenkov sa 20 poena i 11 skokova u taboru poraženog tima, Kostas Slukas je imao 14 poena i sedam asistencija, Šakil Mekisik je dodao 11, a Tajler Dorsi deset poena.
Na drugoj strani sjajan je bio Nikola Mirotić sa 19 poena, Sertač Sanli je dodao 16, Kori Higins 11, a Brendon Dejvis je ostao na deset poena.
Navijači Efesa - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SPORT
Turci iznenadili izjavom za Sputnjik: „Ne volimo Atamana!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala