- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Turci iznenadili izjavom za Sputnjik: „Ne volimo Atamana!“

© Sputnik / Strahinja KlisarićNavijači Efesa
Navijači Efesa - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
U subotu oko 21.00će Evropa dobiti šampiona, igra se finale Evrolige između Anadolu Efesa i Real Madrida, a meč u kome turski sastav brani titulu osvojenu prošle sezone nestrpljivo čekaju navijači tog kluba koji su stigli u Beograd da bi bodrili svoje ljubimce.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Omiljeni im je, svakako, reprezentativac Srbije Vasilije Micić, on je trojkom u poslednjoj sekundi polufinala protiv Olimpijakosa trasirao put Efesu ka novom finalu.
Uko beogradske Arene, gde se održava završno takmičenje, reporter Sputnjika je primetio mnogo turskih navijača u dresovima sa brojem 22 i prezimenom Micić na leđima.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
SPORT
Vasilije herojski: Ja sam srpski mentalitet! /video/
Egber iz Istanbula je za Sputnjik istakao da Micić igra kao pravi MVP igrač, što je titula koju je poneo prošle sezone.
„Vasa je zaista dobar, ali želimo ovim putem da kažemo da organizacija nije na najboljem nivou. Ali, zato su utakmice bile zaista jako dobre i nadamo se da će i finale biti takvo. Očekujemo pobedu i titulu“, rekao je Egber.
Jasno mu je da je na Fajnal foru najveća zvezda upravo srpski košarkaš, ali...
„Razumem da je Vasa veoma bitan za sve u vašoj zemlji, ali treba reći da je i Šejn Larkin takođe veoma važan, obojica su veoma važni za igru našeg tima“.
A, onda je usledio blagi šok na pitanje o Erginu Atamanu, treneru koji je doneo titulu prvaka Evrope Efesu, jedinu u istoriji. I čoveku koji je uveo ponovo Pivare u finale.
Prvo je počelo smehom, a onda...
„Mi ne volimo Atamana. Mislim, volimo njegove uspehe kao košarkaškog trenera, ali ne volimo ga kao osobu. Međutim, dokle god nastavi da pravi uspehe i osvaja trofeje, možemo ovako da nastavimo“, zaključio je Egber i uputio se ka ulazu u dvoranu najveće dvorane na Balkanu.
Finale Evrolige igraće se večeras od 19 časova, dok će pre toga od 16 časova Barselona i Olimpijakos odmeriti snage.
Obično je meč za treću poziciju mučan, ali na kraju dana isto tako trećeplasirani bude srećniji od onoga ko bude poražen u finalu.
Voleli ga ili ne – a znamo kakav je odnos mnogih navijača prema Atamanu i u našoj zemlji – ne možemo mu osporiti veliko košarkaško poznavanje. Na kraju krajeva, Vasilije Micić ne bi bio ovakav košarkaš kakav jeste da nije Atamana.
Znaju to svi košarkaški zaljubljenici, pa i Egber.
Sofoklis Skorcijanitis - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SPORT
„Veliki Sofo“ je ponovo u Beogradu – za Sputnjik kaže: „Vasilije je veliki!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala