- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

O zlodelima osmanskih vojski i tajnih službi: „Mongolske mrlje“, prvi roman Zorana Predina

© Foto : Ustupljeno SputnjikuZoran Predin
Zoran Predin - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
„Mongolske mrlje“, prvi roman poznatog slovenačkog kantautora i lidera grupe Lačni Franc Zorana Predina objavila je Geopoetika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U „Mongolskim mrljama“ Predin priča priču o porodici, narodu, kontinentu, preplitanju i borbi dva vremena – smrti i ljubavi.
Roman je o osmanskim vojskama i jugoslovenskim tajnim službama koje čine zlodela u ime čistoće rase, vere, ideologije ili jezika, i – suprotstavljenom pojedincu, navodi izdavač.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuRoman Zorana Predina "Mongolske mrlje"
Roman Zorana Predina Mongolske mrlje - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Roman Zorana Predina "Mongolske mrlje"
„Vojske su prolazile škropeći naše zemlje svim tjelesnim tekućinama, krvlju, znojem, mokraćom, slinom i sjemenom. I tko bi u tome mnoštvu bioloških tragova našao tko je tu sve bio. Zoran Predin spustio se spiralom DNK sve do mračnih dubina povijesti, do naših najskrovitijih tajni, ispisujući jednu uzbudljivu, duhovitu, ‘spolno močnu, silno zdravu’ priču“, navodi hrvatski pisac Ante Tomić.
Zoran Predin će predstaviti roman „Mongolske mrlje“ čitalačkoj publici na književnoj turneji u nekoliko gradova širom Srbije (Čačak, Niš, Pančevo, Sremska Mitrovica...) a velika beogradska promocija knjige biće održana u sredu, 8. juna u 19časova u Sali Amerikana u Domu omladine, saopštila je Geopoetika.
Đorđe Balašević - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Balaševićeva smrt ponovo ujedinila bivšu Jugoslaviju /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala