- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ratnici zaustavili Dončića i poveli u finalu Zapada /video/

© AP Photo / Jed JacobsohnLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejta poveli su u finalu Zapadne konferencije protiv Dalasa – 112:87, a posao im je olakšala odlična defanziva na najboljem igraču Teksašana Luki Dončiću. Slovenac je meč završio sa 20 poena, s druge strane Stef Kari je bio najefikasniji u taboru Ratnika, ubacio je 21 poen.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Golden Stejt je u Kaliforniji bolje otvorio meč. Već u prvoj četvrtini su stekli dvocirenu prednost, a na semaforu je bio ispisan rezultat 28:18.
Takav epilog omogućio im je da lakše dišu u nastavku, a odlična odbrana nad maestralnim Slovencom omogućila je Kariju i ostalim Ratnicima da uvećaju prednost.
Držao se tim iz Teksaka u drugoj deonici, uspeo čak i da je reši u svoju korist (27:26), ali je to bilo sve od njih. Dončić je već tada bio na 18 postignutih poena, a njegov tim je imao minus devet.
U nastavku je ponovo na parketu postojao samo jedan tim – Golden Stejt. Raspucali su se Kari, Tompson, Pul i Vigins, koji su na ulasku u poslednju, odlučujuću deonicu imali velikih 19 poena prednosti - 88:69.
I zaista je presudan faktor u dobijanju prve utakmice u finalu Zapadne konferencije bio činjenica da je odlična defanzivna igra uspela da „umiri“ Luku Dončića.
Slovenac je meč okončao sa 20 poena uz šut iz igre 6/18. Kada su srpski reprezentativci u pitanju, Nemanja Bjelica je na parketu proveo pet minuta, nije se upisao u strelce, ali je imao po skok i asistenciju.
S druge strane, Boban Marjanović nije dobio priliku u odnosu na odlučujući meč kada je protiv Finiksa igrao nešto više od tri minuta.
Najefikasniji akter susreta bio je Stef Kari, ubacio je 21 poen, a Ratnici su još čak šestoricu dvocifrenih košarkaša.
Endrju Vigins postigao je 19 poena, isto toliko i Džordan Pul, Klej Tompson brojao je do 15, dok su po deset imali Grin, Porter i Luni.
Inače, suv statistički podatak kaže da tim je tim Stiva Kera dobio 19 od 20 plej-of serija kada su poveli rezultatom 1:0.
Naredni meč igra se u Kaliforniji u noći između petka i subote (21. maj) od 03.00.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SPORT
„Ubica“ nosi osmeh sve dok se ne naljuti, a onda se i „sunca“ pomrače /video/
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SPORT
Želeo je da ostvari san u rodnom Beogradu, ali ne očajava: „U Srbiji će biti spektakl!“
Bakljada navijača Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SPORT
Evropska košarka je „pomerila“ srpski fudbal
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala