- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Želeo je da ostvari san u rodnom Beogradu, ali ne očajava: „U Srbiji će biti spektakl!“

© Foto : FIBADanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Danilo Anđušić stao je na korak od Fajnal-fora Evrolige koji će od 19. do 21. maja biti održan u Beogradu. Njegov Monako poražen je od Olimpijakosa u plej-ofu 3:2, a sada sjajni šuter za Sputnjik komentariše sezonu Kneževa u Evroligi i samu završnicu takmičenja.
Da je Monako bio bolji u majstorici protiv Olimpijakosa, gledali bismo i Anđušića u Beogradu, ali... Olimpijakos je iskoristio prednost domaćeg terena i ušao među četiri najbolja tima.

„Ostvario bi mi se san da sam prvi Fajnal-for igrao u Beogradu, bilo bi neverovatno. Mogu da budem zadovoljan sezonom, dobio sam šta sam hteo kada sam dolazio u Monako. Da odigram sezonu u Evroligi sa značajnijom ulogom. Uvek može bolje, ali generalno gledano bio je pravi potez što sam došao ovde. Velika mi je želja da završim sezonu sa titulom u francuskom šampionatu, to mi je velika želja i cilj“, ističe Anđušić u razgovoru za Sputnjik.

Monaka neće biti, a polufinalne parove čine Barselona – Real Madrid, odnosno Olimpijakos - Anadolu Efes.
„Biće jako kvalitetna košarka, nekako mi se sviđaju parovi. Teško je prognozirati. Barsa je pokazala konstantnu igru, završili su prvi. Cele sezone igraju na izuzetno visokom nivou. Opet, znamo kakva je Real ekipa, uvek može da iznenadi. U poslednje vreme igraju jako dobro“, kaže bek Monaka.
Košarkaš Kneževa vidi Efes kao prvog favorita. Zapravo tim Ergina Atamana i brani titulu osvojenu prošle sezone.
„Olimpijakos možda igra i najbolju timsku odbranu tokom cele sezone, jako su dobri u defanzivi, igraju dobro kao tim što može da bude njihova velika prednost. Sa druge strane je Efes, dugo je na okupu, imaju odličnu hemiju. Prošlogodišnji su šampioni, Vasa i ove sezone i sezonu pre igra na vrhunskom nivou, kao i Šejn Larkin, vodeći su igrači. Verujem da će se Efes još dići pred Fajnal-for, i prema mom mišljenju su glavni konkurenti za osvajanje“.
Efes je loše startovao sezonu, nije mogao da se poveže, ali...

„Mnogi su sumnjali u njih, tako je bilo i prošle sezone, ali kada su upalili motore, to je drugačija priča. Sigurno sam da nas čekaju vrlo zanimljive utakmice. Stvarno je velika stvar što smo dobili organizaciju, mi smo zemlja košarke. Svi sa kojima sam pričao su oduševljeni što je Fajnal for opet u Beogradu, biće to pravi spektakl u Srbiji“.

Da pređemo na Monako. Pamtiće se dugo ovakav uspeh Kneževa.
„Istorijska sezona, odlična, nema šta. Stvarno možemo biti zadovoljni. Znali smo da će biti teško protiv Olimpijakosa jer su oni imali prednost domaćeg terena. Znamo šta im znači, videlo se to u sve tri utakmice. Hala je bila puna, atmosfera sjajna. Možemo da budemo zadovoljni sa onim što smo prikazali tokom cele sezone u Evroligi. Naravno da nam je svima krivo za taj još jedan korak, to bi bila kruna. Niko osim nas nije očekivao da možemo da dođemo dokle smo došli“.
Monako je bio na jednu pobedu udaljen od dolaska u glavni grad Srbije što bi bilo posebno iskustvo za Anđušića, ali i trenera Sašu Obradovića.
„Mogli smo i Fajnal-for da izborimo. Videla se prednost domaćeg terena sve tri utakmice. Uspeli smo čak da napravimo i brejk. Da smo dobili prvi meč kod kuće to bi okrenulo tok serije. Igrali smo sjajno 35 minuta u majstorici, u našem ritmu, i onda malo pali. Presudilo je iskustvo. Pre svega Slukasa koji je odigrao neverovatno i pokazao je zašto je jedan od najboljih plejmejkera u poslednjih 15 godina“.
Obradović je značajno podigao ekipu, skupio redove i odveo ih vrlo daleko u Evroligi.
„Jeste sigurno, nismo bili u zavidnoj situaciji. Kada je došao došli smo do niza pobeda, znale su se uloge, svi smo se trudili da budemo na istoj stranici, da radimo svoj posao. Da nije tako bilo ne bismo dovde dogurali. Prikazali smo odličnu košarku. I mi i Olimpijakos“.
Za kraj, znamo da je Anđušić igrao za Parmu iz Perma i Uniks u Rusiji, a sjajni srpski košarkaš ističe koliko po lepom pamti epizodu iz Rusije.
„Perm je prekretnica karijere, pored Burga. Dobio sam priliku da budem lider, prijalo mi je. Posle toga sam prešao u Uniks. Što se tiče Rusije, obožavam Rusiju i kao ligu i sve što mi se tamo dešavalo vežu me lepa sećanja“, zaključio je Anđušić razgovor za Sputnjik.
Vladimir Micov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
Micov za Sputnjik posle odlučujuće trojke: Napad iz knjige, onakav šut se ne vežba!
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
CSKA igra Evroligu sledeće sezone i to u - Beogradu?
Detalj sa utakmice Klivlend Bruklin - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
NBA zvezdi pao mrak na oči zbog igrice – pretio bivšoj supruzi da će je ubiti pred decom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala