- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

CSKA igra Evroligu sledeće sezone i to u - Beogradu?

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Moskovski košarkaški klub CSKA mogao bi da igra sledeće sezone u Evroligi za koju poseduje licencu. Iako je ove sezone suspendovan, postoji šansa da Armejci igraju svoje utakmice sledeće sezone u Beogradu ili Istanbulu, rekao je predsednik kluba Andrej Vatutin.
Podsećanja radi, CSKA, Zenit i Uniks su ove sezone suspendovani iz Evrolige, a učešće CSKA se vodi pod „fusnotom“. Ipak, deluje da bi moglo da dođe do promene posle sastanka u Beogradu tokom održavanja Fajnal fora, piše Jurohups.
Navodno je Evroliga probala da oduzme licencu ruskom timu, ali to nije pravno izvodljivo. CSKA se obratio svima i rekao da želi da igra. Alternativa za Armejce su Beograd i Istanbul, kao mogući domaćini.
O svemu je govorio Andrej Vatutin, predsednik CSKA.
„Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivati Ruse iz takmičenja. Naši fudbalski klubovi i reprezentacija su suspendovani od strane UEFA, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila. Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije“, poručio je predsednik moskovskog kluba.
Ukoliko CSKA bude igrao sledeće sezone, to znači jednu manje specijalnu pozivnicu u opticaju. Podsećanja radi, Partizan i Crvena zvezda su spominjani kao mogući kandidati za nju, ukoliko bude bilo prilike za tako nešto.
Možda sledeće sezone CSKA budemo gledali kao domaćina u – Beogradu!
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Zvezda uvela u produžetak – ali pala posle drame u Ljubljani: Igraće se majstorica
Detalj sa utakmice Klivlend Bruklin - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
NBA zvezdi pao mrak na oči zbog igrice – pretio bivšoj supruzi da će je ubiti pred decom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala