- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Micov za Sputnjik posle odlučujuće trojke: Napad iz knjige, onakav šut se ne vežba!

© Foto : ABA ligaVladimir Micov
Vladimir Micov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Košarkaš Budućnosti, Vladimir Micov, rešio je drugi meč polufinalne serije protiv Partizana trojkom iz ćoška i poravnao na 1:1. Sada srpski košarkaš za Sputnjik govori o tom potezu, ali i celoj seriji koja odlučuje finalistu ABA lige.
Partizan je bio pred pobedom, da je slavio i u drugom meču okončao bi sve nade Plavih da mogu do titule. Ali, onda je pojavio Micov i pogotkom produžio seriju.
Ona se sada seli u Beograd...
„Znači ta trojka kada podvučeš crtu, nisam nikada tokom karijere pokazivao emocije, videli ste i posle te trojke. Sigurno da znači. Ali, za mene, to je šut kao i svaki drugi šut. Kada se malo ohladila glava, saigrači su se šalili u svlačionici da je ovo mogla možda da bude moja poslednja utakmica u karijeri. Nama posle sledi domaći šampionat, dvojica stranaca će biti višak, još se ništa ne zna. Eto, ispade da sam produžio seriju. Ako budem završio karijeru, da završim na dobar način, da me pamte“, kaže Micov za Sputnjik.
Svo iskustvo koje je Micov skupljao igrajući na najvećem evropskom nivou, u dresu Olimpije iz Milana i CSKA ponajviše, na kraju se pokazalo u jednom šutu. Ruka nije zadrhtala.
„To se sigurno ne vežba! Jednostavno, tako se potrefilo. Da budem otvoren. Iskreno, odigrali smo pametno taj napad. Igrao sam kao pik en pop kao četvorka ušao u reket, možda sam mogao da šutnem za dva, ali sam izbacio loptu, potom Kobs i Peri isto, stvarno smo zrelo i pametno odigrali, košarkaški - zabodi, pa izbaci. Odbrana nije znala više šta da radi. Imali smo otvoren šut. Napad za knjige“, ističe Micov i pomoć saigrača.
Šta sada?
Serija se seli u Beograd, Partizan ima prednost domaćeg terena, ali i značajno veći pritisak na plećima.
„Neće biti jednotavno njima jer imaju neverovatan pritisak da urade nešto ove sezone. Jelte, Balkan kao Balkan, uvek je posebna vrsta pritiska, posebno za Partizan i Zvezdu,bez obzira kakve igrače doveli. Dovođenjem Željka Obradovića nacrtali su neke ciljeve, sada su pod pritiskom moranja, pretpostavljam da će Pionir biti rasprodat. Mi smo pokazali da možemo, poslednja utakmica je recept. Igramo čvrsto, jako, pa da probamo da iznenadimo. Oni su i dalje favoriti“.
Kako Micov gleda generalno na seriju protiv crno-belih?
„Tokom cele sezone, mi nažalost, iz mnogo neshvatljivih razloga, startujemo loše četvrtinu. Protivnik se brlo brzo odlepi i onda se troši mnogo energije. U Beogradu smo stvarno odigrali dobru prvu četvrtinu, s obzirom da smo znali da će da izvrše pritisak na naše bekove. Naravno, ponešeni publikom. Imali su dužu pauzu posle Burse, znali smo da će dati sve od sebe i dobili su nas 16 razlike. Za plej-of razlika ništa ne znači. Odigrali smo potpuno drugačiji meč u Podgorici, od starta smo igrali mnogo agresivnije, mnogo bolje. Namestili smo naš ritam, nismo im dozvoljavali lake poene. Partizan se vratio u život do egala, Mur je pogodio težak šut... Mi smo se izborili za otvorenu trojku i na sreću smo pogodili otvorenu trojku i odveli smo seriju u Beograd“.
I dok Budućnost i Partizan vode bitke na jednoj strani, na drugoj se bore Crvena zvezda i Cedevita. I tu je neizvesno – 1:1 u seriji.
„I pred tu seriju sam rekao da ne mislim da će biti 2:0. Cedevita je čak uspela da rasproda i halu. Igraju dobro, napadački su orijentisani, mnogi mogu da šutiraju trojke. Zvezda se više fokusira na odbranu. Cela utakmica je sinoć bila egal, a Cedevita je, s obzirom da je bio produžetak, ubedljivo slavila. I na Zvezdi je veći pritisak, a Cedevita svakako ima šansu. Biće čupavo“.
Koliko je Micov blizu da završi igračku karijeru na kraju ove sezone?
„Nisam rekao da je to zvanično. Ja jesam napunio 37, sigurno da je već poslednjih nekoliko godina ta ideja u glavi. Ugovor mi ističe na leto. U periodu sam kada je zamor prisutan, to je normalno za plej-of. Normalno je da sam umoran. Videću kada odmorim. Iskreno, više razmišljam u pravcu da završavam nego da nastavljam. Eventualno ako se nešto baš zanimljivo pojavi. Daleko da sam još zvanično završio. I kada sam dolazio u Budućnost nisam želeo da kažem da mi je ovo poslednja sezona. Igraću dokle god mogu. Nisam bio povređen, videćemo još malo“, rekao je Micov i dodao da se tokom leta bavi biznisom koji je vezan za pse i koji mu već godinama dobro ide.
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
CSKA igra Evroligu sledeće sezone i to u - Beogradu?
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Zvezda uvela u produžetak – ali pala posle drame u Ljubljani: Igraće se majstorica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala