- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ubica“ nosi osmeh sve dok se ne naljuti, a onda se i „sunca“ pomrače /video/

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Osokoljeni prošlosezonskim plasmanom u finale cele NBA lige, pri vođstvu od 3-2 u pobedama tokom polufinala Zapadne konferencije sa Dalas Meveriksima košarkaši Finiks Sansa su delovali stoprocentno sigurni u svoj prolaz dalje. Ali, tu ih je sačekao Luka Dončić i mešavinom osmeha i besa naveo čak i na pisanje saopštenja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Finiks je u prethodnim sezonama kreirao spektakularnu ekipu, dovođenje Krisa Pola je značilo da tim konačno ima „generala“ na terenu i sve je delovalo idealno za klub iz Arizone, već viđen u finalu Zapadne konferencije.
„Svi se ponašaju veoma jako kada su u prednosti“, rekao je Dončić posle pete utakmice serije i 3-2 za Finiks.
Stvari su se brzo promenile, Dalas predvođen mladim Slovencem izjednačio je i preokrenuo rezultat na 4-3 za plasman u finale – Dončić je pritom ušao u istoriju NBA lige pošto je u dve majstorice u plej-ofu ukupno postigao 81 poen, za rekord.
Pritom, gotovo svaki koš Dončić je proslavljao širokim osmehom i porukom za domaću publiku da ga ne treba ljutiti.
A umeo je da bude i ljut.
Meveriksi, čiji je deo tima i reprezentativac Srbije Boban Marjanović, plasirali su se u finale Zapadne konferencije i naveli čak upravu Finiksa da se oglasi saopštenjem.
„U ovome smo zajedno, zajedno pobeđujemo, zajedno gubimo. Borimo se zajedno. I jedini način da budemo bolji je da budemo zajedno“, navedeno je u saopštenju kojim se Finiks gotovo izvinjava navijačima za neuspeh.
Da stvar bude i gora, Finiks je došao u situaciju da na leto može da ostane bez momka oko koga je planirana izgradnja cele budućnosti, centra Deandrea Ejtona, košarkaša izabranog na draftu iste godine kada je i Dončić stigao u ligu.
Finiks je ranije odbio da svom igraču ponudi maksimalno produženje ugovora, a najavljeno je da je on nezadovoljan stanjem i da je spreman da na leto napusti ekipu kao slobodan agent, što celi klub stavlja u veoma nezavidnu situaciju, imajući u vidu manjak kvalitetnih centara u ligi.
I dok „sunca“ pokušavaju da sklone senku koju je nad njihovu sudbinu bacio Dončić, on je već na novom zadatku – čeka ga prvo finale konferencije NBA lige u karijeri, a tu je tim Golden Stejt Voriorsa.
Tim u čijem stručnom štabu je i srpski trener Dejan Milojević već je iz takmičenja eliminisao najkorisnijeg igrača lige za regularni deo sezone, Nikolu Jokića, ali će sada morati da pronađe način da zaustavi Luku.
Dosad to nisu uspevali i Dončić je svojim briljantnim potezima dovodio do ludila odbranu Voriorsa.
Finalna serija Zapadne konferencije startuje u noći između srede i četvrtka, od 03.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala