- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan poručuje Finskoj i Švedskoj: Vi nama teroriste, mi vama podršku za NATO

© Sputnik / Loola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Turska neće podržati ulazak Švedske i Finske u NATO, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i dodao da je razlog takvog stava što nisu predale, na zahtev Ankare, osumnjičene za terorizam.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tražili smo da nam isporuče 30 terorista i nisu to uradili. Ne dajete teroriste, a očekujete od nas podršku po pitanju članstva u NATO. NATO je bezbednosna organizacija, tako da nećemo reći ‘da’ organizaciji koja je lišena bezbednosti“, rekao je Erdogan na zasedanju vladajuće Partije pravde i razvoja.

Predsednik Turske je još jednom pozvao predstavnike Švedske i Finske da ne gube vreme na posetu Ankari kako bi je ubedile da podrži njihovo članstvo u NATO.
Turska ne može da prihvati svaki predlog unutar NATO-a, mada uvek podržava Alijansu, koji podržava teroriste, izjavio je Erdogan i istakao da Turska poziva saveznike NATO-a da uvažavaju i podržavaju zabrinutost Ankare na temu bezbednosti.
Podsetimo predsednik Turske je 16. maja izjavio da Turska ne može da kaže „da“ članstvu Finske i Švedske u NATO-u, kao i da prema njegovim rečima, Turska ne može da poveruje uveravanjima Finske i Švedske da neće podržavati teroriste.
Stejt department - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SVET
Vašington: Turska ne traži ništa u zamenu za ulazak Finske i Švedske u NATO; Mediji: Dva su zahteva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala