- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rjabkov: Članstvo Švedske i Finske u NATO je još jedna greška

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Članstvo Švedske i Finske u NATO će biti još jedna greška sa dalekosežnim posledicama, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov i dodao da ne bi trebalo da neko ima iluzije da će se Moskva pomiriti sa tom odlukom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ne bi trebalo da imaju ikakve iluzije da ćemo se pomiriti sa tim, ni u Briselu, ni u Vašingtonu niti u drugim prestonicama NATO-a. Odnosno, nivo vojne napetosti raste i sve se manje mogu predvideti događaji u to sferi. Žalosno je što se zdrav razum žrtvuje zarad nekih fantomskih ideja o tome šta treba učiniti u ovoj situaciji“, rekao je Rjabkov.

On je dodao da je to još jedna velika greška sa dalekosežnim posledicama i zaključio da je to predstavlja nivo onih koji danas donose političke odluke u tim zemljama.
"Situaciju posmatramo u celini. Situacija se, naravno, radikalno menja u svetlu onoga što se dešava. U poslednje vreme smo na različitim nivoima izlazili sa komentarima. Sve je to odraz potpuno lažne i iskrivljene percepcije onoga što se dešava u svetu od strane kreatora politike Zapada, a posebno u zemljama severne Evrope. Potpuno je očigledno da bezbednost ni Švedske i ni Finske neće biti ojačana zahvaljujući ovoj odluci“, nastavio je Rjabkov.
On je dodao da je posebno pitanje kako će tačno Rusija osigurati svoju bezbednost nakon promene ukupne konfiguracije NATO-a. Njena odluka zavisiće od konkretnih posledica pristupanja dve zemlje Severnoatlantskoj alijansi.

Finska je u nedelju zvanično objavila svoju odluku da uđe u NATO.
Finska i Švedska već neko vreme razmatraju mogućnost da odustanu od višegodišnje neutralnosti i da stupe u NATO zbog ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Šef Alijanse Jens Stoltenberg je rekao da će NATO rado videti Finsku i Švedsku u svojim redovima i da će im omogućiti brzo stupanje u savez.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je ranije da će Moskva morati da preduzme uzvratne mere, kako vojno-tehničke, tako i drugog karaktera kako bi nivelisala pretnje njenoj nacionalnoj bezbednosti u slučaju ulaska Finske u sastava Severnoatlantske alijanse.
Granica Finske i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
RUSIJA
Ruski senator: Ako Finska uđe u NATO, Rusija će ojačati trupe na granici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala