- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Ako Finska uđe u NATO, Rusija će ojačati trupe na granici

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaGranica Finske i Rusije
Granica Finske i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Ako Finska uđe u NATO i na njenoj teritoriji bude raspoređeno udarno oružje Alijanse, Moskva će ojačati grupe trupa na zajedničkoj granici, izjavio je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Viktor Bondarjov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U slučaju da u Finskoj, u našoj neposrednoj blizini bude raspoređeno ofanzivno, udarno oružje NATO-a, mi ćemo ojačati naše granice, ojačati rusku grupu trupa na granici. Ništa ne ugrožava bezbednost Rusije“, napisao je senator na svom Telegramu.
On je dodao da su Finska i Švedska ranije oklevale da se pridruže Severnoatlantskoj alijansi, ali da Sjedinjene Američke Države uporno vrše pritisak na ove skandinavske zemlje.
„I sada su praktično pritisli Fince. Za Amerikance je važno da teritoriju Finske obeleže kao svoju zonu uticaja, stalnu platformu za vežbe NATO-a i provokacije, kao i poligon za probe naoružanja Severnoatlantskog bloka i razmeštanje američke vojne baze. Osim toga, ova država ima delimično zajedničku istoriju sa Rusijom i zajedničku granicu“, zaključio je Bondarjov.
Finska je u nedelju zvanično objavila svoju odluku da uđe u NATO.
Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SVET
Stoltenberg: Stupanje Finske i Švedske u NATO ─ istorijska odluka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala