- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Orban: Sankcije protiv Rusije efikasne samo na papiru

© AP Photo / Petr David JosekViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Mađarska ne sprečava uvođenje sankcija Rusiji, dok god one ne ugrožavaju energetsku bezbednost zemlje, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U interesima evropskog jedinstva Mađarska neće sprečavati sankcije sve dok one ne dovode u opasnost energetsku bezbednost same Mađarske“, naveo je Orban u obraćanju parlamentu, nakon polaganja premijerske zakletve.

Sankcije protiv Rusije su efikasne na papiru, a u stvarnosti onaj ko uvodi kontinentalnu blokadu propada, izjavio je Viktor Orban.
„Evropa je uverena da razne sankcije mogu da spuste Rusiju na kolena. To je moguće na papiru i mnoge 'papirne' politike izvlače nekakve teorijske dokaze, ali koliko god se trudio da se setim, ne mogu da se dosetim kontinentalne blokade koja je bila efikasna. Ipak, video sam kako je 'propao' onaj koji je uveo“, rekao je Orban.
Mađarski premijer je, takođe, kritikovao Brisel zbog toga što „zloupotrebljava svoju vlast, smanjuje ovlašćenja zemalja-članica EU i nameće im tuđu kulturu i ideologiju“.
Prema njegovim rečima, danas postoje izgledi za dolazak „ere recesije" u Evropi, pošto se kontinent bori s rastućim cenama energije i visokom inflacijom zbog rata u Ukrajini.
Patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
RUSIJA
Orban potvrdio: Mađarska neće dozvoliti da EU uvede sankcije ruskom patrijarhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala