- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Orban potvrdio: Mađarska neće dozvoliti da EU uvede sankcije ruskom patrijarhu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Kiril
Patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Premijer Mađarske Viktor Orban tokom sastanka sa sirijskim patrijarhom Ignjatijem Jefremom II u Budimpešti potvrdio je da neće dopustiti da Evropska unija uvede sankcije arhijerejima Ruske pravoslavne crkve zbog događaja u Ukrajini, saopštio je portparol mađarske vlade Bertalan Havaši.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Viktor Orban je ponovio da Mađarska neće podržati uključivanje sveštenih lica na sankcionu listu, jer bi se to ticalo verske slobode mađarskih zajednica koja je sveta i neprikosnovena“, rekao je Havaši, prenela je agencija MTI.

Kako je precizirano, Ignjatije Jefrem II, patrijarh Antiohije i celog Istoka, poglavar Sirijsko-jakobitske pravoslavne crkve, nedavno se obratio Orbanu sa molbom da spreči uvođenje sankcija Evropske unije protiv patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila.
Uskoro nakon toga Orban je izjavio za radio „Košut“ da Mađarska „neće dopustiti uključivanje crkvenih lidera na sankcioni spisak“.
Moskovska patrijaršija pozdravila je stav mađarskog premijera.
Ranije su mediji pisali da Evropska unija razmatra mogućnost uvođenja sankcija protiv patrijarha Kirila zbog pristupa RPC događajima u Ukrajini.
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Ko plaši ruskog patrijarha ne poznaje istoriju – odgovor RPC na najavu zapadnih sankcija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala