- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ko plaši ruskog patrijarha ne poznaje istoriju – odgovor RPC na najavu zapadnih sankcija

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Moguće uvođenje sankcija Evropske unije protiv patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila nema nikakve veze sa zdravim razumom, jer se crkva ne može zastrašiti „unošenjem na nekakve spiskove“, izjavio je šef Sinodalnog odeljenja Moskovske patrijaršije za odnose sa javnošću Vladimir Legojda.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Još bih podsetio autore sankcionih inicijativa da patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril dolazi iz porodice čiji su članovi decenijama izlagani represijama zbog vere i moralnog stava u naletu komunističkog bezbožništva. I niko od njih se nije plašio zatvora, pa čak ni odmazde. Zato treba biti potpuno neupućen u istoriju naše crkve da bi plašili njeno sveštenstvo i vernike unošenjem na neke spiskove“, rekao je Legojda.

Kako je dodao, „što su sankcije neselektivnije, što više gube dodir sa zdravim razumom, utoliko će duže trajati postizanje mira za koji se Ruska pravoslavna crkva moli na svakoj liturgiji, potvrđujući svoje reči pružanjem pomoći svima koji su pogođeni ukrajinskim sukobom“.
Ranije su mediji saopštili da Evropska unija predlaže da se u okviru šestog paketa sankcija uvedu ograničenja i protiv patrijarha Kirila.
Zastave Rusije i EU - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Evropska komisija predlaže potpunu zabranu uvoza ruske nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala