- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Boston trojkama eliminisao šampiona, nestvarni Dončić šokirao Sanse /video/

© AP Photo / Tony GutierrezSlovenački košarkaš Luka Dončić - Dalas protiv Finiksa
Slovenački košarkaš Luka Dončić - Dalas protiv Finiksa - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
NBA liga će dobiti novog šampiona pošto su košarkaši Bostona u majstorici razbili Milvoki Bakse rezultatom 109:81 i plasirali se u finale Istočne konferencije. Seltiksi su postigli čak 22 trojke, naspram svega četiri koliko su ubacili Baksi. Dalas je na krilima Luke Dončića deklasirao Finiks u Arizoni – 123:90 i prošao u finale Zapada.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nije bilo drame u odlučujućem sedmom meču polufinalne serije između Bostona i Milvokija, pošto su Kelti znali šta im je potrebno da bi se domogli finala.
Ključno je bilo ubaciti više trojki od Janisa i ostatka ekipe, što su Seltiksi i činili. I to bez problema. Postigli su čak 22 trojke, naspram mizerne četiri koliko su ubacili gosti u „TD Gardenu“.
Boston će u finalu igrati protiv Majamija koji je eliminisao Filadelfiju Seventisiksers.
Milvoki je uspeo da reši uvodnu deonicu u svoju korist rezultatom 26:20, ali je to bilo sve od, sada već bivših šampiona. U nastavku je Boston bio ekipa koja je kontrolisala u potpunosti dešavanja na parketu.
Već do poluvremena su Kelti preokrenuli i vodili 48:43, da bi prednost do kraja susreta samo rasla.
U trećoj četvrtini čak dvocirena razlika 31:21, pa je bilo jasno da Baksi nemaju čemu da se nadaju i da neće uspeti da naprave brejk kao kada su prethodni put gostovali u Bostonu.
Grent Vilijams bio je najefikasniji akter susreta sa 27 poena uz šest skokova za 39 minuta provedenih u igri. Pratio ga je Džejson Tejtum sa 23 poena, šest uhvaćenih lopti i osam asistencija.
S druge strane, bolji od ostalih kod Milvokija bio je Janis Adetokumbo sa 25 poena i 20 skokova uz devet asistencija.
Ipak, sve to bilo je premalo jer dominantni Grk nije imao adekvatnu podršku saigrača, a ni on nije uspeo da bude na svom nivou, kada zna da ubaci i preko 40 poena, što je bio slučaj u šestom odmeravanju snaga.
Nije bilo drame ni u Arizoni u majstorici polufinala Zapadne konferencije gde je Dalas nošen maestralnim Lukom Dončićem uništio Finiks - 123:90.
Slovenac je ubacio 27 poena već za prve dve četvrtine, a susret je okončao sa 35 poena, deset skokova i četiri asistencije za 30 minuta na parketu.
Imao je Dončić podršku saigrača koji su bili raspoloženi za igru, pre svih Spenser Dinvidi (30 poena) i Džejlens Branson (24 poena).
S druge strane, Finiks nije ličio na sebe. Kris Pol, Buker i ostale zvezde nisu znali šta ih je snašlo. Nisu imali rešenje za Luku i Teksašane. Već na poluvremenu Mavsi su imali +30 - 57:27.
Od pomenutih 57 poena Dončić je postigao čak 27, pa je bilo jasno da Sansi pred svojim navijačima nemaju rešenje za njega.
DO kraja je rpednost samo rasla, u jednom trenutku bila je i maksimalnih 42 razlike, da bi se na kraju agonija Finiksa završila rezultatom 123:90.
Srpski reprezentativac Boban Marjanović dobio je šansu, u igri je proveo skromnih tri minuta i tri sekundi, a za to vreme postigao je dva poena.
Koliko je Finiks bio očajan najbolje potvrđuje činjenica da je Kameron Džonson sa 12 poena bio najefikasniji, Devin Buker dao je 11 poena, šutirao je 3/14 iz igre. Kris Pol ostao je na deset poena i četiri asistencije, Deandre Ejton samo pet poena.
Naredni rival Dalasu biće Golden Stejt koji je prethodno izbacio Denver i Nikolu Jokića.
Detalj sa utakmice Partizan – Cibona - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Ledej je heroj ali Partizan je zaustavljen u poslednjim sekundama
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Srbin nije tražio cveće, ali su se Amerikanci još jednom obrukali
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Srpskog (još) nema, ruski je tu, ali – sa „fusnotom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala