- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Koje biljke bi trebalo držati u spavaćoj sobi za kvalitetniji san

CC0 / Pixabay / Spavaća soba sa biljkama
Spavaća soba sa biljkama - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Dokazano je da pojedine biljke mogu pozitivno da utiču na produktivnost ljudi, kao i da pomognu da lakše zaspite i imate kvalitetan san.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prva na listi je zmijska biljka, poznata i kao „jezik svekrve“. Dok većina biljaka pretvara ugljendioksid u kiseonik samo tokom dana, ova biljka to radi i noću. Pomoći će vam da se smirite i lakše utonete u san.
Fikus gumijevac takođe može biti od koristi, jer ima velike listove pomoću kojih „uvlači“ toksine i tako pročišćava zagađeni vazduh.
Naravno, lavanda je nezaobilazna jer njen miris opušta. Kako je navedeno na portalu „Kantri living“, lavanda umiruje nervni sistem što omogućava da lakše utonete u san.
Ljiljan mira povećava količinu vlage u vazduhu, što može da olakša spavanje tokom toplijih meseci. Ipak, trebalo bi biti na oprezu ukoliko imate kućnog ljubimca. Naročito je štetan za pse i mačke ukoliko ga progutaju, a ovu biljku bi trebalo držati van dometa dece.
Iako je aloe vera verovatno najpoznatija po tome što pomaže kod bolnih opekotina od sunca, ona je i odličan izbor za kvalitetniji san. Oslobađa kiseonik isključivo noću i tako pročišćava vazduh dok se odmarate, preneo je portal „Kliks“
Aloje vera - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
DRUŠTVO
Zašto je aloja izdašan dar prirode
šafran - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Na Fruškoj Gori raste jedna od najskupljih biljaka od koje se pravi skupoceni začin
Biljka kantariona - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
DRUŠTVO
Prirodni antidepresivi: Moćne biljke koje vraćaju dobro raspoloženje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala