- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Ukrajinu uvoze luksuzne automobile pod maskom pomoći

© AFP 2023 / SERGEY BOBOKUkrajinski graničari na rusko-ukrajinskoj granici
Ukrajinski graničari na rusko-ukrajinskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Prvi zamenik šefa Državne carinske službe Ukrajine Aleksandar Šucki izjavio je da se u Ukrajinu masovno uvoze luksuzni automobili pod maskom pomoći ukrajinskoj vojsci.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Od početka specijalne operacije Rusije, ukrajinske vlasti ukinule su porez na uvoz automobila u zemlju kako bi operativno popunile njihov nedostatak u oružanim snagama.

„To se, zapravo, pretvara u epidemiju. Mogu da kažem da od kad je usvojen zakon o ukidanju poreza, prema trenutnom stanju, uvezeno je oko 80 hiljada vozila za ličnu upotrebu“, izjavio je u emisiji televizije „Ukrajina 24“.

Prema njegovim rečima, oko 30 odsto uvezenih automobila su vozila premijum klase, vrednosti od 20 hiljada evra i poslednjih dana primetna je tendencija povećanja njihovog udela u ukupno uvezenim automobilima.
Kako ističe, automobili koje građani uvoze stvaraju višekilometarske gužve na granici, ometaju isporuku robe za vojsku, humanitarnu pomoć i gorivo, što pogoršava krizu goriva u Ukrajini.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Kontrolni punkt u okrugu Volnovaha, Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SVET
Američki mediji otkrivaju: Kako Vašington profitira na ukrajinskoj krizi
Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
„Ne po cenu bankrota SAD“: Američki senator objasnio zašto je blokirao pomoć Kijevu
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SVET
Borelj: Planiramo još 500 miliona evra pomoći za Kijev, G7 o naftnom embargu protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala