- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki mediji otkrivaju: Kako Vašington profitira na ukrajinskoj krizi

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaKontrolni punkt u okrugu Volnovaha, Donjecka Narodna Republika
Kontrolni punkt u okrugu Volnovaha, Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Američki političari će nastaviti da podržavaju Kijev novcem i oružjem jer od toga imaju korist, piše list „Amerikan tinker“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kongres će sigurno odobriti pomoć Ukrajini u vrednosti od 40 milijardi dolara, a onda će se taj novac naći u džepovima trgovaca oružjem, posrednika, pa i američkih političara“, piše američki list.

U članku se navodi da bi ta sredstva mogla da se iskoriste za rešavanje deficita dečije hrane na bazi mleka, sa kojim se SAD suočavaju u poslednje vreme, kao i za borbu protiv trgovine drogom, jer veliki broj američkih tinejdžera umire od predoziranja.
Ovim povodom oglasila se i kongresmenka iz redova republikanaca Ivet Harel koja je izjavila da se SAD otići u bankrot dodeljivanjem desetina milijardi dolara u vidu podrške Kijevu.

„Ja sam svojevremeno glasala za pomoć Ukrajini. Ali ne mogu da podržim zahtev predsednika Džozefa Bajdena da oduzme 40 milijardi dolara pomoći od američkih porodica i pošalje ih van zemlje bez ikakve ideje kako će te pare biti potrošene“, dodala je ona.

„Mi moramo da rešavamo ozbiljne probleme kod nas u zemlji pre nego što dođemo do bankrota zbog naših troškova po inostranstvu“, zaključila je Harelova.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
„SAD daju novac, Kijev – topovsko meso“: Ukrajina planira da uključi u borbena dejstva milion ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala