Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Ne može EU da sedi na dve stolice

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
 Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da EU ne može da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažljivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Savezne Republike Nemačke i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav gospodina Manuela Saracina. Izjaviti u Prištini da takozvano Kosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije je licemerno koliko i uvredljivo“, rekao je Vulin.
On smatra da ne bi trebalo „da čekamo još 20 godina da bismo znali da nas Evropska unija neće i da će za Šiptare biti odvojeno posebno mesto bez obzira koliko puta pogazili reč i odbili da sprovedu dogovoreno“, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.
„Nema mesta u Savetu Evrope i za državu Srbiju i za teritoriju Kosovo i Metohija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija. Često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija ne može da sedi na dve stolice, sada neka svoju mudrost isprobaju na sebi. Neka se Evropska unija opredeli. Od njenog opredeljenja zavise i mnoge naše odluke“, rekao je Vulin komentarišući stav izaslanika nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina da je stav Nemačke jasan i da je takozvano Kosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.
Saracin je na Tviteru napisao da je ministarki spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Doniki Gervali juče preneo podršku Nemačke kandidaturi tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope. Priština je 12. maja podnela zahtev za prijem u Savet Evrope, što je Beograd ocenio kao kršenje Vašingtonskog sporazuma.
Posle jučerašnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost šef diplomatije Nikola Selaković saopštio je da je predsedniku Aleksandru Vučiću predao note četiri države koje su povukle priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.
Zastava Nemačke ispred zgrade Rajhstaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SRBIJA
„Stav Nemačke je jasan“: Izaslanik vlade u Berlinu podržao članstvo Prištine u Savetu Evrope
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SRBIJA
Srbija se ne predaje: Snažan odgovor na koordiniranu akciju Zapada i Prištine
Zgrada Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SRBIJA
Selaković: Ako Priština postane član, Savet Evrope krši sopstvene postulate
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala