Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Selaković: Ako Priština postane član, Savet Evrope krši sopstvene postulate

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Evrope u Strazburu
Zgrada Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Eventualni prijem Prištine u Savet Evrope doveo bi tu organizaciju u koliziju sa osnovnim postulatima na kojima počiva, jer Priština konstanto krši prava Srba, poručio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Selaković je ocenio da su privremene institucije samouprave u Prištini apliciranjem za članstvo u Savetu Evrope još jednom dokazale da su neodgovornost i jednostranost princip njihovog funkcionisanja.
On je naveo i da takav potez pokazuje da Priština nema iskrenu nameru da kroz dijalog sa Beogradom dolazi do rešenja koja bi doprinosila stabilnosti i napretku regiona.
„Na ciničnu i apsurdnu opasku prištinske ministarke Donike Gervale Švarc da će Beograd podržati članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope, mogu samo da odgovorim da ćemo razmisliti o takvoj mogućnosti onog trenutka kada postane moguće da se u Savet Evrope učlanjuju pokrajine i regioni“, rekao je Selaković.
Selaković je za Tanjug istakao da će Srbija kao suverena zemlja, reagovati na odgovoran način, diplomatskim i političkim sredstvima, na odluku Prištine da bezobzirno prekrši Vašingtonski sporazum, i da će tako stati u odbranu, ne samo svojih interesa, već i osnovnih principa međunarodnog prava.
„Prijem samoproglašenog ‘Kosova’ u Savet Evrope doveo bi tu organizaciju u koliziju sa postulatima na kojima počiva, jer kršenje ljudskih prava Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji je programska i ideološka konstanta u delovanju ove i svih prethodnih vlada privremenih institucija samouprave u Prištini“, dodao je Selaković.
Zastave EU i Kosova na glavnom trgu u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Podkast
Do čega će dovesti nova provokacija Prištine | Prorok
Pogledajte i emisiju „Od četvrtka do četvrtka“, u kojoj smo analizirali šta znači članstvo Prištine u Savetu Evrope i da li ovaj potez postavlja pitanje opstanka Vašingtonskog sporazuma:
Zastave Albanije, Kosova i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SRBIJA
Ofanziva iz zapadnih centara moći – pokušavaju da preko kolena reše kosovsko pitanje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SRBIJA
Priština predala zahtev za ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope; Vučić: Zapadne zemlje vode ovu igru
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala