- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Finska ministarka o članstvu u NATO: Spremni smo na sve moguće akcije Rusije

Predsednička palata u Helsinkiju - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Finska je spremna za moguće akcije Rusije u vezi sa članstvom zemlje u NATO, izjavila je ministarka za evropske poslove Finske Titi Tupurajnen.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mi smo spremni na sve neprijatne mere koje mogu da nam budu uvedene, međutim, apsolutno nema panike i ne bojimo se. Mi smo se spremali za sve moguće akcije i to je naša lična odluka“, rekla je finska ministarka za „Skaj njuz“.
Ona je objasnila da je za Finsku pravo vreme da dobije više saveznika, ali nema nameru da provocira.

„Reč je o bezbednosti. Mi imamo suseda, koji je, kako smo videli, spreman da deluje i vodi veoma nemilosrdan rat“, dodala je ona.

Podsetimo, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško je izjavio da Rusija nema neprijateljske namere prema Finskoj i Švedskoj.
Finska i Švedska razmatraju mogućnost da odustanu od višegodišnje neutralnosti i da stupe u NATO zbog ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Šef Alijanse Jens Stoltenberg je rekao da će NATO rado videti Finsku i Švedsku u svojim redovima i da će im omogućiti brzo stupanje u savez.
Prema najavama, može se očekivati da dve zemlje naredne nedelje donesu odluku i upute aplikaciju za prijem u Alijansu.
Finska zastava u Helsinkiju, Finska - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Finska ministarka: Članstvo Finske u NATO je „vrlo verovatno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala