- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak o Rusima i Vimbldonu: Nema lakog rešenja

© AFP 2023 / ANDREAS SOLARONovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, već nekoliko puta se oglašavao povodom vesti da je Vimbldon zabranio učešće ruskim i beloruskim igračima, a sada je o tome govorio i u Rimu. Srpski as tek je nedavno čuo za ideju ATP-a da se poeni osvojeni na londonskoj travi ne dodele i veruje da je to „teška odluka“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ruski i beloruski teniseri neće nastupati na Vimbldonu, a ATP sa igračima razgovara o tome da se zbog takve odluke britanskih vlasti i grend slema ne dodele poeni osvojeni na tom takmičenju.
Novak Đoković tokom boravka u Rimu govorio je takođe na ovu temu i naglasio da će se potruditi da se u narednom periodu bolje uputi u situaciju.
„Nema lakog rešenja, barem nema rešenja koje bi sve strane učinilo srećnim. To je sigurno. Ja sam za to oduzimanje bodova tek nedavno čuo. To je teška odluka o kojoj ATP razgovara sa igračima. Moram da pozovem nekog iz Saveta igrača da bi razumeo kakva je situacija i onda možemo da pričamo o svemu“, objasnio je Đoković.
Prvi reket sveta bio je jedan od prvih igrača koji su pružili podršku ruskim i beloruskim kolegama, a PTPA organizacija takođe je iznela svoj stav.
„Jednostavno je, dozvolite im da igraju. Stop diskriminaciji“, navedeno je na Tviter nalogu PTPA.
Stefanos Cicipas Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Cicipas i Zverev prvi polufinalisti Rima
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Bolno priznanje Nadala: Živim sa povredom, tu je sve vreme
Danil Medvedev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Grend slem šampion pred Rolan Garos: Ne postoji ništa što bi ugrozilo Ruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala