- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bolno priznanje Nadala: Živim sa povredom, tu je sve vreme

© AP Photo / Andy BrownbillRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Rafael Nadal doživeo je šokantan poraz u osmini finala Mastersa u Rimu od Denisa Šapovalova, a na trenutke je bilo tužno gledati nekadašnjeg broja jedan kako se muči sa bolovima u stopalu. Španac je od početka sezone u naletu, ali je ga je ponovo napao Miler - Vajsov sindrom sa kojim živi od 2003. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rafael Nadal više od godinu dana proveo je van terena jer je morao na intervenciju kako bi ublažio bolove uzrokovane Miler-Vajsovim sindromom.
Kada se vratio, na teren je izašao kao pobednik i odmah došao do titule na Australijan openu, a nakon toga vezao 20 pobeda.
Ipak usledio je novi prekid zbog napuklog rebra, a onda i ponovni povratak, ali ne toliko blistav.
Nadal je izgubio od Karlosa Alkarasa u četvrtfinalu Madrida, ali zbog starog problema, stopalo je ponovo počelo da boli.
Nije bivši broj jedan želeo da stane već je uprkos bolovima spakovao kofere za Rim, grad u kojem je trebalo da brani trofej, i gde je podigao deset pehara u karijeri.
Ipak, u „večnom gradu“ usledio je šok i bolne scene jer je Rafu posle prvog seta u osmini finala protiv Denisa Šapovalova ponovo počelo da boli stopalo.
„U pitanju je moje stopalo. To je sve. Ponovo stopalo, mnogo me je bolelo, to je to“, nevoljan je bio nakon poraza u osmini finala Španac.
Nadal je demantovao da je u pitanju nova povreda, već je objasnio da je to sindrom sa kojim se bori iz tinejdžerskih dana.
„Nisam se povredio. Ja sam igrač koji živi s povredom. Nije ništa novo, to je već tu. Nažalost, teško mi je od dana do dana, da budem iskren. Čak i ovako, pokušavam naporno. Naravno, teško mi je ponekad da prihvatim situaciju. Može da bude frustrirajuće to što mnogih dana ne mogu da treniram na pravi način. Danas je sredinom drugog seta počelo, posle nisam mogao da igram kako treba“, objasnio je Rafa.
Novinari su posle meča pitali Nadala da li postoji određeni pokret koji uzrokuje veći bol, ali španski as istakao je da bol nema veze sa tim.
„Ne, ne dolazi. Tu je sve vreme. Nekad više, nekad manje. Danas je bilo ludo. Ne znam, voleo bih da govorim o drugim stvarima, o tenisu, ali danas je tako kako je. Ne znam šta će biti za nedelju dana. Danas mi je bilo teško, čak iako imam iskustva s takvim stvarima“, rekao je Nadal.
Posebno ga je demoralisalo što je stopalo počelo da ga muči u trenucima kada je igrao sjajan tenis i imao fantastičan niz pobeda.
„Počeo sam sjajno sezonu, povredio rebro, sada je teško sa stopalom… Teško mi je da treniram kako treba u nekoliko uzastopnih dana. Najteže mi je što sam osećao da krećem bolje da igram, počeo sam ovaj meč dobro, i trening i zagrevanje su bili bolji. Tužan sam zbog toga. Moram da prihvatim situaciju i da se borim. Ne mogu više da vam kažem“, istakao je Nadal.
Španac je na kraju želeo da pohvali Šapovalova koji je odigrao odličan meč.
„Ne želim da umanjim njegovu pobedu. Zaslužio je, pogotovo uzevši u obzir način na koji je izgubio od mene u Australiji i prošle godine ovde. Svaka mu čast“, zaključio je Nadal.
Španski as biće peti igrač sveta posle rane eliminacije u Rimu.
Danil Medvedev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Grend slem šampion pred Rolan Garos: Ne postoji ništa što bi ugrozilo Ruse
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Nadalov poraz bi mogao da donese četvrtfinale sa Đokovićem na Rolan Garosu
Rafael Nadal u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Šokantni poraz Nadala u Rimu – Novaku očišćen put!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala