- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Marijupolju pronađeno skladište sa zabranjenim minama

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaOslobođeni delovi Marijupolja
Oslobođeni delovi Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Kijev grubo krši konvenciju o zabrani protivpešadijskih mina, koje su pronađena u skladištima sa municijom u Marijupolju, izjavio je šef ruske delegacije za pitanja vojne bezbednosti i kontrole nad oružanjem Konstantin Gavrilov, izlažući na pregovorima u Beču.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U oslobođenoj metalurškoj fabrici ‘Iljič’ u Marijupolju je pronađeno skladište sa minama MON-50 i MON-90 koje su ostavili nacionalisti prilikom povlačenja“, rekao je Gavrilov na 1009. plenarnoj sednici Foruma OEBS-a za saradnju u oblasti bezbednosti.
Izjava je objavljena na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.
„Kolege se, verovatno, sećaju kako je delegacija Ukrajine iz godine u godinu uveravala države-članice OEBS-a, da Oružane snage Ukrajine ne koriste tu municiju i da Kijev, obaveze propisane Otavskom konvencijom, obavlja transparentno i savesno. To je laž. Ogorčeni smo još jednim primerom kako ukrajinski zvaničnici godinama obmanjuju učesnike međunarodnih skupova u Beču i Ženevi“, dodao je šef ruske delegacije u Beču.
Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Sprečen proboj ukrajinskih diverzanata do fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala