- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sprečen proboj ukrajinskih diverzanata do fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaAzovstalj u Marijupolju
Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Snage ruske vojske i pripadnika narodne milicije Donjecke Narodne Republike sprečile su pokušaj da se ukrajinske snage probiju do fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju, saopštava reporter Sputnjika sa lica mesta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako navodi, ukrajinska vojska s vremena na vreme pokušava da se izvuče iz grada, ili, pak, da se probije do „Azovstalja“.
Oni to čine katkad u malim diverzionim grupama, a ponekad u konvojima u pratnji vojne tehnike.

„Danas su pokušali da to izvedu uz pomoć 200 vojnika uz pratnju vojne tehnike. Jedinice ruske vojske i snaga DNR to nisu dopustile. Prema rečima pripadnika vojske, oni nisu uspeli da stignu do fabrike. Ova informacija se još uvek proverava“, dodao je reporter.

Inače, ruske snage opkolile su Marijupolj još 7. marta i od tog trenutka se sprovodi čišćenje grada, a većina četvrti je već pod kontrolom ruske vojske.
Podsetimo, prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je metalurški kombinat „Iljič“ u Marijupolju u potpunosti oslobođen od pripadnika ukrajinskih ekstremističkih bataljona.
Ffragment ukrajinske rakete Točka U u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Sprečen napad na hidrocentralu na Dnjepru, Kijev sprema novu provokaciju poput Kramatorska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala