- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Podneti zahtev što pre“: Rukovodstvo Finske podržalo članstvo zemlje u NATO

© AP Photo / Lehtikuva/Heikki SaukkomaaPredsednik Finske Sauli Niniste
Predsednik Finske Sauli Niniste - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Finska bi trebalo da podnese zahtev za stupanje u NATO bez odlaganja, navodi se u zajedničkog izjavi predsednika i premijera te zemlje Sauli Niniste i Sane Marin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nadamo se da će nacionalni koraci, koji su još potrebni za donošenje te odluke, biti brzo usvojeni u narednih nekoliko dana“, precizira se u saopštenju.
Istovremeno, dodaje se da će članstvo u NATO ojačati bezbednost Finske, kao članica Alijanse, Finska bi je ojačala.
S tim u vezi, predsednik parlamenta Finske Mati Vanhanen saopštio je da će parlament u ponedeljak početi raspravu o mogućem ulasku zemlje u NATO.

„Parlament se sprema da počne raspravu o odluci Finske o stupanju u NATO u ponedeljak u 10 časova“, rekao je on, prenosi list „Helsingin Sanomat“.

Jutros je Rojters, pozivajući se na diplomate Alijanse, objavio da NATO očekuje da Finska i Švedska predaju prijave za pristupanje Alijansi uskoro i da će im članstvo brzo biti odobreno.
Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nedavno je izjavila da je Rusija upozorila Finsku i Švedsku na posledice njihovog ulaska u NATO.
Plan Alijanse da se proširi nakon što su interesovanje za pristupanje NATO-u iskazale Švedska i Finska i posledice koje to može izazvati bili su tema emisije Svet sa Sputnjikom:
A zašto Rusija nikad nije primljena u NATO saznajte u autorskoj emisiji Ljubinke Milinčić Moj pogled na Rusiju:
Gamla stan, stari deo Stokholma, u oktobru - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SVET
Mediji: Švedska predaje aplikaciju za NATO 16. maja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala