- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Švedska predaje aplikaciju za NATO 16. maja

© Sputnik / Milena CmiljanićGamla stan, stari deo Stokholma, u oktobru
Gamla stan, stari deo Stokholma, u oktobru - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Švedska planira da preda aplikaciju za prijem u NATO u ponedeljak 16. maja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

List "Ekspresen" je to objavio na osnovu kalendara rada švedskog parlamenta.
„U ponedeljak će premijer sazvati sednicu vlade na kojoj će biti doneta istorijska odluka. Odmah posle sastanka biće podneta aplikacija za prijem u NATO, ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno“, navodi list.
Vanredna sednica parlamenta već je sazvana za ponedeljak, navodi se u članku.
Takođe se ističe da će švedska vlada u petak objaviti izveštaj o bezbednosti posle početka ruske vojne operacije u Ukrajini, a partija premijera, socijal-demokrate, će izneti svoj stav o članstvu u Alijansi u nedelju, navodi list.
Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nedavno je izjavila da je Rusija upozorila Finsku i Švedsku na posledice njihovog ulaska u NATO.
„Brisel, pod okriljem Sjedinjenih Američkih Država, odavno uvlači spomenute zemlje u svoju strukturu. Tu nema ničeg novog. Druga stvar, ako oni budu išli ovim putem to će promeniti geopolitičku situaciju u Evropi, u neposrednoj blizini naše zemlje. Sva upozorenja smo dali i javno i putem bilateralnih kanala. Oni to znaju, neće imati čemu da se čude, o svemu su obavešteni“, rekla je Zaharova televiziji „Rosija 24“.
Plan Alijanse da se proširi nakon što su interesovanje za pristupanje NATO-u iskazale Švedska i Finska i posledice koje to može izazvati bili su tema emisije Svet sa Sputnjikom:
A zašto Rusija nikad nije primljena u NATO saznajte u autorskoj emisiji Ljubinke Milinčić Moj pogled na Rusiju:
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
RUSIJA
Mediji: Švedska i Finska uskoro predaju prijavu za pristupanje NATO, sledi brzo odobrenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala