- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev put od štale do MVP nagrade: „Kad budem star i debeo, pričaću deci...“

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Amerika i Srbija bruje o načinu na koji je Nikoli Jokiću u štali u njegovom Somboru, dok je uživao s konjima, uručena MVP nagrada. Sam Jokić, koji je poznat po neverovatnoj skromnosti, kratko i duhovito je prokomentarisao činjenicu da je po drugi put najkorisniji igrač NBA lige.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sada ne razmišljam o tome, ali kada budem star, debeo i mrzovoljan, sigurno ću se setiti toga i pričati deci o tome da sam nekada igrao dobru košarku. Svi znaju da sam ja isti onaj momak i da ovo ništa neće promeniti. Sama činjenica da sam u društvu sa svim tim momcima koji su stvarali istoriju NBA lige i ovog sporta je sjajna“, rekao je Jokić ispred štale, dok je na kratko ostavio konje, kako bi primio MVP nagradu dok su ga prijatelji polivali vodom, pa je u jednom trenutku morao da pobegne.
Jokić je do MVP titule stigao ubedljivo. Objavljeno je kako je ko glasao, a Srbin je imao čak 875 poena, dok je drugoplasirani Džoel Embid iz Filadelfije ostao na 706 poena. Trećeplasirani Janis Adetokumbo je ostao na dalekih 595 bodova...
Na insistiranje novinara Jokić je „premotao film“ na svoje košarkaške početke, koji su bili skromni baš kao i on, pa je bez ustezanja poručio da nije ni sanjao da će jednog dana biti košarkaš, a kamoli da će dosegnuti ovakve visine i da će dominirati pod obručima širom Amerike, koja je nesumnjivo zemlja košarke. Baš kao i Srbija.
„Kao mali nisam razmišljao o igranju košarke. Bio sam u štali sa konjima i čistio sam. O košarci sam počeo da razmišljam kada sam napunio recimo 13, 14 godina. Moj otac je tada pričao sa trenerom da počnem da treniram košarku“, rekao je Nikola Jokić koji je u sezoni prosečno postizao 27,1 poen, uz 13,8 skokova i 7,9 asistencija.
Jokić je postao 13. igrač u istoriji NBA lige koji je uspeo da osvoji dve uzastopne MVP titule.
Pre njega to je pošlo za rukom: Karimu Abdulu-Džabaru, Majklu Džordanu, Stivu Nešu, Bilu Raselu, Janisu Adetokumbu, Lariju Birdu, Stefu Kariju, Viltu Čemberlenu, Timu Dankanu, Medžiku Džonsonu, Lebronu Džejmsu, Mozesu Melounu.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Jokić zvanično opet MVP: Najlaganiji tamburaški kas za ponos i istoriju! /video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
SPORT
Nikola Jokić drugi put zaredom MVP NBA lige!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala