- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola Jokić drugi put zaredom MVP NBA lige!

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić drugi put zaredom proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

To je objavio američki novinar Adrijan Vojnarovski, koji je nepogrešiv sa svojim informacijama. On je naveo da se tokom tekuće nedelje očekuje i zvanična objava uz dodelu MVP trofeja.
Jokić je bio u trci sa centrom Filadelfija 76ersa Džoelom Embidom, a trenutno nije poznato za koliko glasova je bio bolji od njega.
Podsetimo, Nikola je prošle godine postao prvi Srbin MVP u istoriji američke košarke, a ove je ponovo nadmašio konkurenciju.
Tokom sezone 2021/22 Jokić je prosečno beležio 27,1 poen (58,3% šuta iz igre), 13,8 skokova, 7,9 asistencija, 1,5 ukradenih lopti i 0,9 blokadi po meču.
Takođe, Nikola je ove sezone postao prvi igrač koji je ikada uspeo da u jednoj sezoni zabeleži barem po 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.
Denver Nagetsi su zahvaljujući njemu ostvarili direktan plasman u plej-of sa šeste pozicije Zapadne konferencije, ali se u istom nisu proslavili pošto su ispali u prvoj rundi porazom od Golden Stejta.
Ovo je, inače, četvrta godina zaredom da ligom dominiraju Evropljani, pošto je pre Srbina dvaput u nizu MVP bio Grk Janis Adetokumbo.
Nikola Jokić na meču sa Španijom - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Pešić: Jokić mi je rekao – „kouč, ne postavlja se pitanje da li želim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala