- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić: Jokić mi je rekao – „kouč, ne postavlja se pitanje da li želim“

© Foto : fiba.basketballNikola Jokić na meču sa Španijom
Nikola Jokić na meču sa Španijom - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, rekao je da Nikola Jokić želi da igra za A selekciju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poslednjih godina najveće košarkaško pitanje u Srbiji, pred svako veliko takmičenje, jeste: „Da li će igrati Nikola Jokić?“.
Isto je i pred ovogodišnji Evrobasket koji se igra u septembru, a Pešić je sportskoj javnosti otkrio da postoji obostrana želja.
„On želi da igra, ja se nadam da će da igrati. Ja sam njega ovako pitao, kao što vas pitam (…) Kaže: ‘Ne postavlja se pitanje, kouč, da li ja želim. Hajde da vidim kakav je to program, da ja vidim šta ja mogu, šta ne mogu, itd. I to je to“, rekao je Pešić u emisiji „360 stepni“ TV N1.
Selektor je kazao i da se za ovo leto mora napraviti program koji će „omogućiti da mi pobedimo“.
„Veorvatno ćemo morati da se prilagođavamo, tu nema nikakvih dilema. Vi sad postavljate jedno logično pitanje. Ja gde god dođem, prvo me pitaju za Jokića, i onda ja kažem: ‘Jokića!? Na njega uopšte ne računamo’ Onda oni tamo kažu: ‘Vidi ovog, budale’, i tako, znaš. Meni to ne smeta kad me pitaju da li Jokić će da igra ili neće da igra. To je već standardno pitanje, ali je mnogo važno da se zna da jedan igrač ne pobeđuje, ali jedan igrač može da rasturi kompletnu grupu“, upozorio je Pešić.
Selektor Srbije kazao je da pritom ne misli na Jokića koji je, prema njegovim rečima, „krasan mladić, vaspitan, posvećen svojoj košarci“, ali da je mnogo važno pitanje da li će i ostali košarkaši moći da igraju.
„Znate kako, košarka, kako mi god okrenemo, znamo da je to kolektivni sport. Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić oseća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo sad ovde vam direktno kažem – meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović“, kazao je Pešić.
Ultimatum Dina Rađe – Hrvati napuštaju ABA ligu?
Kada NBA zvezda doživi „apokalipsu“ – u Pireju /video/
„Mislim da je Bodiroga u Beogradu“ – Bogdan uči Amerikance ko je popularizovao „bič“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala