- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šampionski brejk Milvokija, Memfis uništio Ratnike /video/

© AFP 2023 / STACY REVEREDžejson Tejtum i Janis Adetokumbo, Milvoki protiv Bostona
Džejson Tejtum i Janis Adetokumbo, Milvoki protiv Bostona - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Milvoki Baksi koji brane prsten napravili su brejk u najvažnijem mogućem trenutku, pobedivši Boston u gostima rezultatom 110:107, čime su poveli sa 3:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa NBA lige. Do pobede su došli zahvaljujući odličnoj odbrani i blokadi Holideja u samom finišu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U drugom meču koji je odigran u noći između srede i četvrtka, Memfis je bez prve zvezde Dža Morenta, koji ima istegnuće ligamenata kolena, uništio Golden Stejt Voriorse rezultatom 134:95.
Smanjili su Grizliji tako na 3:2 u seriji, a naredni meč igra se u Kaliforniji.
Fantastičnu utakmicu odigrali su Boston i Milvoki, a više znanja i sreće na kraju, ispostavilo se da su imali aktuelni šampioni.
Seltiksi su u prve tri deonice kontrolisali dešavanja na parketu, blistali su Tejtum i Džejlen Braun i sa plus devet je Boston ušao u odlučujuću četvrtinu - 86:77.
Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se obezbedi trijumf i da se povede rezultatom 3:2, te da se sa prednošću ode na šesti meč u Milvoki.
Usledila je fantastična igra gostiju, koje je nosio ko drugi nego Janis Adetokumbo, koji je susret okončao sa 40 poena, 11 skokova i tri asistencije.
Poslednja četvrtina pripala je Baksima rezultatom 33:21, pa je pomenutih 12 poena razlike bilo dovoljno da se nadoknadi minus devet i da se dođe do brejka.
Inače, u jednom trenutku u poslednjoj deonici je domaćin imao i plus 14, ali je onda Milvoki zaigrao kao u transu. Terorisali su koš rivala, dok su zategli i odbranu.
Pri rezultatu 105:99 na okruglo 100 sekundi do kraja, trojku je prvo pogodio Adetokumbo, a zatim i Holidej - 105:105.
Tejtum je zatim sa linije slobodnih bacanja obezbedio Bostonu novu prednost 107:105. Grčki reprezentativac koji deluje nezaustavljivo u ovoj seriji ubacio je potom jedno slobodno bacanje, ali je drugo promašio, da bi usledio ofanzivni skok Portisa i dvojka za preokret - 108:107 za Bakse.
Najbolji defanzivac NBA lige Smart, pokušao je da izjednači, digao se na šut za dva poena osam sekundi pre kraja, ali ga je maestralno izblokirao Holidej.
Konaton je zatim ubacio dva poena sa linije slobodnih bacanja, da bi na kraju Smart izgubio loptu koju mu je "ukrao" Holidej za veliko slavlje i šampionski brejk Milvokija.
Šesta utakmica igra se u noći između petka i subote od 01.30 u Milvokiju.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Jokić zvanično opet MVP: Najlaganiji tamburaški kas za ponos i istoriju! /video/
Srpski košarkaš Miloš Teodosić – Virtus Bolonja - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
SPORT
Bolonja slavi Teodosića – Srbin odveo Virtus u Evroligu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala