- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador u Varšavi: Napad na mene pripreman pod kontrolom poljskih specijalnih službi

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev
Ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije u Varšavi Sergej Andrejev, koji je na Dan pobede napadnut i gađan crvenom bojom kada je pokušao da položi venac na Groblju sovjetskih vojnika u poljskoj prestonici, izjavio je da je priprema napada na njega mogla da se vodi uz koordinaciju sa specijalnim službama Poljske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ne mogu da poverujem da je to bila neka spontana akcija. U Poljskoj su bezbednosne službe vrlo kvalifikovane. Sve se to dugo pripremalo, nije se dogodilo prosto tako. Naravno, ne mogu da poverujem i u to da je priprema obavljana bez znanja i kontrole poljskih odgovarajućih službi“, rekao je ambasador za „Prvi kanal“.

Andrejev smatra da su se poljske vlasti diskreditovale reakcijom na incident koji se desio 9. maja.
„Svi se pitaju zašto su se poljske vlasti tako diskreditovale? Dozvolivši tu sramotu, jer je diskreditacija totalna – dolazi do prebacivanja krivice između raznih resora, to je veoma teško opravdati, jer naravno, naši su poljski partneri prikazani u veoma ružnom svetlu“, rekao je diplomata za televiziju „Rusija 24“.
U ponedeljak je ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev napadnut i poliven crvenom bojom dok je pokušavao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi. Agresivno nastrojeni Poljaci i Ukrajinci, koji su se ranije okupili na groblju, blokirali su mu put uzvikujući uvrede.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da su pristalice neonacizma ponovo pokazale svoje pravo lice i to „ono krvavo“, ali da se Rusija ne može zaplašiti.
Mapa sveta - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Podkast
Svetski rat za vrednosti | Svet sa Sputnjikom
Ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev napadnut i poliven crvenom bojom  - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
RUSIJA
Poljska: Razumemo emocije napadača na ruskog ambasadora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala