- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Svetski rat za vrednosti | Svet sa Sputnjikom

© Foto : PixabayMapa sveta
Mapa sveta - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Tema novog izdanja emisije „Svet sa Sputnjikom“ je svetski rat za vrednosti koji se odvija uporedo sa ukrajinskom krizom.
„Hoćemo svet u kome nema mesta za dželate i naciste. Dok SAD govore o svojoj izuzetnosti, ponižavajući time čitav svet ali i svoje satelite, Rusija nije takva zemlja – nikad se neće odreći ljubavi prema domovini, vere, tradicionalnih vrednosti i poštovanja prema svim narodima“, glase poruke koje je na Dan pobede uputio ruski lider Vladimir Putin. Na Zapadu dotle, valjda u duhu čuvenih medijskih sloboda, nastavljaju blokadu ruskih medija, skidajući s kablovske mreže ruske televizije, jer se one, kako tvrde, ne mogu „moralno izjednačiti“ sa Si-En-Enom. „Skaj njuz“ prekida ruskog zvaničnika jer se usudio da pomene da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski 9. maj čestitao građanima fotografijom vojnika s nacističkim simbolima.
Kakve to vrednosti propoveda Zapad i kako bi izgledao svet po njegovim merilima? Kako se u te vrednosti uklapa otvorena pljačka ruskih aktiva ili polivanje bojom ruskog ambasadora u Varšavi dok polaže venac spomenik crvenoarmejcima palim u borbi za slobodu Poljaka? Kako izgledaju zapadni standardi na Balkanu gde „nemački turista“ bez mandata UN pokušava da vedri i oblači u BiH? Ili kad Srbiji uporno dokazuju da samo ona nema prava na teritorijalni integritet?
O ovim pitanjima u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore univerzitetski profesor dr Časlav Koprivica sa Fakulteta političkih nauka i politički analitičar Dragomir Anđelković.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Svet sa Sputnjikom
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala