- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dončić čuvao Dalas do poluvremena – a onda je usledila katastrofa

© AP Photo / Ross D. FranklinLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Dalasa pretrpeli su ubedljiv poraz od Finiksa u petom meču polufinalne serije Zapadne konferencije, iako su na poluvremenu imali svega tri poena zaostka. Luka Dončić ponovo nije mogao sam, držao je svoj tim do odlaska na veliki odmor, da bi na kraju usledila katastrofa i čak 30 poena razlike 110:80.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tim iz Teksasa bolje je otvorio susret, ali je to bilo sve od Dončića i ekipe. Dobili su uvodnu deonicu 26:23, već u sledećoj su bili nadigrani 26:20, pa se rezultatom 49:46 otišlo na pauzu.
Očekivalo se da će i nastavak petog susreta Mavsa i Sansa doneti neizvesnost što se apsolutno nije dogodilo.
Katastrofalna treća četvrtina - 33:14 za domaćina bila je samo nagoveštaj totalnog raspada Dalasa u čijim redovima su vredni pomena bili samo Luka Dončić i Džejlen Branson koji je ubacio 21 poen uz sedam skokova i dve asistencije za nešto manje od 35 minuta provedenih na parketu.
S druge strane, Devin Buker bio je najefikasniji u taboru Finiksa sa 28 poena, Ejton je ubacio 20, imao je dvet skokova i dve asistencije.
Ono što je očajnički nedostajalo Dalasu jesu asistencije maestralnog Slovenca koji ih je upisao samo dve.
S druge strane veteran Kris Pol ih je imao deset uz skromnih sedam poena.
Serija 17-0 u trećoj deonici jasno je pokazala da Sansi krupnim koracima gaze ka meč lopti u polufinalnoj seriji Zapada.
I poslednju deonicu domaći sastav je rešio u svoju korist 28:20, pa je na kraju na semaforu u Arizoni bio ispisan rezultat 110:80.
Serija se sada seli u Teksas, gde će Dončić i ostatak ekipe pod hitno morati da pronađu recept za Sanse, ne bi li izborili majstoricu.
Još manje neizvesnosti bilo je u susretu Majamija i Filadefije u kojoj su Hitsi ubedljivo slavili 120:85 i takođe su došli do prednost od 3:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.
Očekivalo se da će biti neizvesno, da će biti drame u tom petom susretu Hitsa i Seventisiksersa, ali ništa od toga.
Ubedljiv trijumf „vreline“ sa čak 35 poena razlike - 120:85. Džoel Embid zaustavljen je na samo 17 poena, pet skokova i dve asistencije, dok su Majami do trijumfa vodili Džimi Batler sa 23 poena i Maks Strus koji ih je postigao 19.
Serija se seli u Filadelfiju, koja će baš kao i Dalas morati da se izbori za sedmi meč i majstoricu, ili će okončati učešće u polufinalnoj seriji konferencije.
Partizan i Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
SPORT
Partizan serijama savladao Budućnost!
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
SPORT
Bogdan i Janis će se sresti u Abu Dabiju
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
SPORT
Evroliga predstavlja dokumentarac: Srbija – zemlja MVP košarkaša /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala