- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin dao visoku ocenu Paradi pobede

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaProba Parade pobede u Moskvi
Proba Parade pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je visoku ocenu pripremi i održavanju Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi, rekao je novinarima glavni komandant Kopnenih jedinica Oružanih snaga Rusije, general armije Oleg Saljukov.c
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Vrhovni glavni komandant je izrazio zahvalnost i dao visoku ocenu. Mislim da je to ispravno – i visoka ocena za momke u koloni pešadije i u mehanizovanoj koloni“, rekao je Saljukov koji je komandovao paradom.
On je rekao da nije bilo moguće izvesti avijacioni deo parade: „Imamo devet aerodrroma. Ovde se čini da su vremenske prilike manje ili više pogodne, ali one mogu biti potpuno drugačije na aerodromima. Mislim da ono što smo videli već ostavlja snažan utisak“, rekao je Saljukov.
Priprema za paradu je trajala od decembra, dodao je general, ističući da su prvo odabrani učesnici, a zatim je organizovana pojedinačna priprema.
„Ponosan sam na te momke, zahvalio sam svim komandirima što su s entuzijazmom i upornošću danas prodefilovali Crvenim trgom u složenim uslovima“, zaključio je Saljukov.
Ove godine na vojnoj paradi, posvećenoj 77. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, učestvovalo je 11 hiljada vojnika, 131 jedinica kopnene vojne tehnike, dok je vazdušni deo parade otkazan zbog vremenski prilika. Muzičku pratnju obezbedio je kombinovani orkestar Ministarstva odbrane.
Parada povodom Dana pobede nad fašizmom na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Podkast
Dan pobede i dan (poraza) Evrope | Novi Sputnjik poredak
Proslava Dana pobede u Moskvi – tenk T-34-85 - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
RUSIJA
Parada pobede u Moskvi: 11.000 vojnika, 131 jedinica kopnene tehnike i važna Putinova poruka /video/
Prezident RF V. Putin na voennom parade v čestь 77-й godovщinы Pobedы v VOV - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
RUSIJA
Putin: Rusija se na vreme oduprla agresiji, to je bila jedina ispravna odluka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala