Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Poznato kada će biti gotovi rezultati obdukcije Zukorlića

© Tanjug / Rade PrelićMuamer Zukorlić
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Uzrok smrti Muamera Zukorlića posle obavljene obdukcije biće poznati za sedam do 30 dana, rekao je danas njegov sin i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Interno su mi lekari rekli da će rezultati biti za sedam do mesec dana. Učestvovale su ekipe lekara iz Niša, Sarajeva i Hamburga. Kolege iz Niša daće su rekle da će dati maksimalan doprinos da bude u što kraćem periodu", rekao je Usame Zukorlić za TV K1.
Na pitanje šta će biti preduzeto ako se utvrdi da uzrok smrti nije bio srčani udar on je odgovorio da će biti otvorena istraga.
„To će tužilaštvo uraditi skladu sa zakonom. Cilj je da se dođe do istine ko je imao umešane ruke u tu smrt. Kao porodica, nećemo se smiriti dok ne nađemo ko je učestvovao u tako nekom potencijalnom zločinu, i uradićemo sve da bude priveden pravdi“, rekao je on.
Dodao je da je da utvrđivanje uzroka smrti Muamera Zukorlića koji je, kada je preminuo, bio i potpredsednik Narodne skupštine Srbije, nije mala stvar već da je osetljivo pitanje, koje može imati posledice 100 godina u budućnost.
„Pravosudni organi Srbije ispoštovali su skoro sve što smo tražili. Hvala Islamskoj zajednici u Srbiji koja je insistirala na novom ukopu u najlepšoj džamiji u Novom Pazaru“, rekao je on.
Muamer Zukorlić je posle ekshumacije sahranjen u haremu Altun-alem džamije u Novom Pazaru uz prisustvo velikog broja poštovalaca, a ranije je bio sahranjen u selu Orlje.
„Znao sam da ga poštuju i cene, ali nisam znao koliko naroda voli rahmetli muftiju Muamera Zukorlića“, rekao je Usame Zukorlić napominjući da nije samo reč o Muslimanima nego i Srbima.
Do ekshumacije je došlo pošto je porodica iznela sumnje zasnovane na analizama uzoraka da Muamer Zukorlić nije umro od srčanog udara već da su u tkivima pronađene teški metali koji su mogli da uzrokuju trovanje.
Usame Zukorlić kaže je prilikom prve sahrane nisu urađene neke normalne procedure, a porodica se nije ponela neozbiljno već je uzorke pokojnika nezavisno dala na analizu.
„Osnovana sumnja po rezultatima koji su konstatovali da ima tragova teškog metala, je da postoji verovatnoća da je do smrti došlo usled trovanja. Odgovore treba da da obdukcija, da znamo precizno“, rekao je on.
Dodao je da je privatna istraga koju je sprovela porodica skromna u odnosu na obdukciju koja je upravo završena.
On je naveo da je dan pred ekshumaciju došlo do promene pa su umesto ekipe lekara sudske medicine iz Beograda, koji nisu mogli da sastave ekipu, uskočile njihove kolege iz Niša, prenosi Tanjug.
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SRBIJA
Zukorlić sahranjen u Altun alem džamiji u Novom Pazaru
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SRBIJA
Postoji sumnja da je muftija Zukorlić otrovan: Šokantna tvrdnja porodice /video/
Usame Zukorlić, Stranka pravde i pomirenja - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SRBIJA
Usame Zukorlić predao tužilaštvu krivičnu prijavu i nalaze o smrti svog oca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala