- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je „kriv“ za čudesan uspon nekadašnjeg giganta?

© AP Photo / Seth WenigEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Endi Mari, britanski teniser, morao je da preda meč Novaku Đokoviću zbog bolesti, ali i dalje je jedan od većih teniskih junaka koji igra sa veštačkim kukom. Tajna o uspešnom povratku 34-godišnjaka je otkrivena i zove se Eva Karneiro. Čuvena doktorka radila je za Čelsi, da bi nakon toga počela saradnju sa Marijem i preporučila mu specijalni suplement.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković i Endi Mari trebalo je da odigraju spektakularni međusobni duel prvi put posle više od pet godina, ali je Britanac predao meč zbog bolesti.
Mari je odigrao dva neverovatna meča najpre protiv Dominika Tima, a onda i Denisa Šapovalova, ali je sprečen da nastavi sa iznenađenjima.
Kada se Mari vratio na teren posle ugrađenog veštačkog kuka malo ko je očekivao da će ga gledati kako igra Masterse poput ovog u Madridu i pobeđuje mlađe rivale.
Ipak, postoji tajna koja je Britanca dovela do nestvarnog povratka na teren i zove se Eva Karneiro.
Prema pisanju britanskog Telegrafa, Mari u poslednje vreme sarađuje sa Evom Karneirom, nekadašnjom doktorkom Čelsija.
Dama rođena na Gibraltaru nakon otkaza u Čelsiju počela je saradnju sa bolnicom za ortopediju i sportsku medicinu, a potom se susrela i sa Endijem Marijem.
Karneiro je predložila bivšem broju jedan specijalni suplement na bazi morskog kolagena, a koji sadrži i kurkumu i bakar.
Prema statistici od trenutka kada je Endi počeo da radi sa slavnom doktorkom, njegov servis za 10 kilometara na čas je brži nego u trenucima kada je bio prvi teniser sveta.
Marijeva brzina kretanja porasla je sa 11,7 kilometara na čas na 13,6 kilometara na čas takođe u odnosu na čuvenu 2017. godinu.
Jednom rečju Karneiro je napravila čudo. Britanac je u 34. godini sa veštačkim kukom, brži i jači teniser nego što je bio kao mlađi i potpuno zdrav igrač.
„On je fantastično obrazovan, vrsta sportiste koji uvek želi da ispita nauku i pokušava da otkrije kako mu ona može pomoći. Kao medicinski profesionalci, otkrivamo da ono što smo mislili da je nemoguće više nije slučaj. Sportisti poput Endija i Rafaela Nadala ruše granice na svim frontovima. Ovo su jedinstveni, veoma inteligentni, obrazovani ljudi, koji su spremni da uzmu i ispitaju medicinske dokaze i savete“, rekla je čuvena doktorka Karneiro.
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Mali Teodor nesvakidašnjom veštinom podsetio na Ruskinju: „Niko ne može da zamisli šta radimo“ /video/
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Otkazan meč Đokovića i Marija!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
SPORT
Novak još jednom dokazao da je iznad Federera i Nadala /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala