- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak još jednom dokazao da je iznad Federera i Nadala /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković ne prestaje da obara rekorde u svetu tenisa, a poslednji u nizu postavio je na Maestersu u Madridu gde je upisao 18. trijumf nad Gaelom Monfisom u isto toliko odigranih mečeva. To je najdominantniji rezultat u međusobnim dvobojima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Do susreta u prestonici Španije Srbin i Francuz su 17 puta odmerili snage i Monfis nikada nije uspeo da slavi protiv aktuelnog svetskog broja jedan.
Novak je bio na vrhu lestvice sa Borgom, Federerom, Nadalom i Lendlom. Svi pomenuti imali su nestvarnih 17-0 protiv svojih rivala.
Bjorn Borg je otišao u penziju sa 17-0 protiv Vitasa Gerulaitisa, Federera nikada nije pobedio Mihail Južni, a sastali su se takođe 17 puta, baš kao i Rafael Nadal i Rišar Gaske.
Švajcarac Federer koji muku muči s povredama i operacijom kolena ima identičan skor i sa Davidom Fererom, dok Novak nikada nije položio reket pred Monfisom.
Usledio je njihov dvoboj u drugog kolu Mastersa u Madridu, pred koji je sam Francuz priznao da nema šanse jer nikada nije uspeo da savlada Noleta.
„Ima stil igre koji mi ne odgovara. To je jednostavno, svaki put uspeva da mi pronađe sve slabosti. Jednostavno, jači je od mene. Ali, nema mi mnogo ljudi koji su pobedili Juseina Bolta“, rekao je Monfis.
U Madridu se ništa nije promenilo, novi turnir, a već utvrđeni stari epilog - rutinsi trijumf Đokovića rezultatom 6:3, 6:2 za pisanje istorije i rekordnih, do tada, nikada viđenih 18-0 u međusobnim duelima.
Ubrzo je na teniskim stranicama i na društvenim mrežama osvanula grafika koja to potvrđuje, a Francuz koji inače važi za velikog šaljivdžiju je uzeo i rišerovao, uz kratak komentar
„Bravo, Novak“, čime je potvrdio da je izuzetni sportsmen i da kod njega prostora za sujetu.
Monfis je završio svoje učešće na Mastersu u Madridu, dok će Novak Đoković u četvrtak ukrstiti rekete sa dobrim prijateljem Endijem Marijem.
Ruski teniser Danil Medvedev posle pobede u osmini finala Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
SPORT
Medvedev stigao kod „najvećeg neprijatelja“ – da li je Rus najavio Rolan Garos?
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
SPORT
Od agonije do ekstaze – uragan emocija: „Morate voleti Andreja!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala