- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Dva princa isključena sa velike proslave kraljice Elizabete: Otkriven razlog

© AP Photo / Alastair GrantBritanska kraljica Elizabeta Druga
Britanska kraljica Elizabeta Druga - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Kraljica Elizabeta uveliko planira detalje velike proslave povodom 70 godina na britanskom tronu sledećeg meseca, saopšteno je iz Bakingemske palate, ali dva člana kraljevske porodice, prinčevi Endru i Hari, biće isključeni sa manifestacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vladavina Elizabete Druge (96) najduža je u britanskoj istoriji, ona je u februaru obeležila platinasti jubilej. U tu čast, početkom juna održavaju se razne svečanosti. Iz Bakingemske palate su najavili da će kraljica prisustvovati većini tih događaja.
Četvorodnevna manifestacija počinje 2. juna godišnjom vojnom paradom „Trooping the Colour“ u centru Londona, nakon čega sledi služba u katedrali Svetog Pavla, koncert ispred Bakingemske palate...
© AP Photo / Dominic LipinskiMegan Markl i princ Hari
Megan i Hari - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Megan Markl i princ Hari
Jedna od karakteristika svih velikih kraljevskih dešavanja je okupljanje brojnih građana, ali i turista, kojima članovi kraljevske porodice mašu sa balkona palate.
Ali, kraljica je ovog puta odlučila da njen sin princ Endru i unuk princ Hari - ovog puta neće biti tamo.
Princ Endru se povukao sa javnih dužnosti zbog povezanosti sa pokojnim osuđenim američkim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstinom, i oduzete su mu vojne i kraljevske titule.
Na ugled princa uticala je i tužba iz SAD u kojoj je optužen za seksualno zlostavljanje tinejdžerke Virdžinije Džufri.
© JOHN THYSbritanski princ Endrju
britanski princ Endrju - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
britanski princ Endrju
I princ Hari, mlađi sin naslednika princa Čarlsa, odustao je od kraljevskih dužnosti i nakon toga se preselio u Los Anđeles sa suprugom Megan Markl.
„Nakon pažljivog razmatranja, kraljica je donela odluku da ove godine prisustvo na balkonu bude ograničeno na članove porodice koji službeno obavljaju javne dužnosti u ime kraljice", rekao je portparol palate, prenosi RTS.
Princ Endrju - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
SVET
Princu Endrjuu oduzete titule i činovi
Kraljica Elizabeta - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SVET
Bakingemska palata planira operaciju kao za rat zbog kraljice Elizabete
Britanska kraljica Elizabeta Druga, princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan u Bakingemskoj palati u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Skandal na britanskom dvoru na pomolu: „To je uvredljivo za kraljicu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala