Skandal na britanskom dvoru na pomolu: „To je uvredljivo za kraljicu“ /video/

© AP Photo / John StillwellBritanska kraljica Elizabeta Druga, princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan u Bakingemskoj palati u Londonu
Britanska kraljica Elizabeta Druga, princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan u Bakingemskoj palati u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Pratite nas
Novi skandal na britanskom dvoru je na pomolu, a ponovo su u glavnim ulogama princ Hari i Megan Markl. Njihova odluka da svojoj tek rođenoj ćerki daju ime Lilibet Lili Dijana uvredljiva je za kraljicu, tvrdi biograf kraljevske porodice.
Anđela Levin, pisac i biograf kraljevske porodice, kaže da je odluka o takvom imenu veoma loša ideja, jer se radi o privatnom nadimku kojim je kraljicu jedinu zvao njen nedavno preminuli suprug princ Filip.
„Mislim da to nije dobra ideja i da je to uvredljivo za kraljicu. Radi se o veoma privatnom nadimku koji je koristio njen suprug, a on je preminuo nedavno. Princ Čarls nikada ne bi ni sanjao da nazove svoju majku Lilibet“, rekla je Levin, prenosi „Foks njuz“.
Nadimak Lilibet potiče iz najranijih godina britanske kraljice, kada ona nije umela da izgovori svoje ime Elizabet, već se zvala Lilibet.
U ranom detinjstvu tako su je zvali i roditelji i deda i baba, a njen otac, kralj Džordž VI, jednom je citiran u medijima kada je rekao „Lilibet je moj ponos, a Margaret moja radost“.
​Levin je objasnila da su svi u kraljevskoj porodici znali za taj nadimak, ali da ga je koristio samo princ Filip.
Dodala je da je Hari rekao kraljici Elizabeti da će svoju ćerku, a njenu unuku, nazvati po njoj, ali da joj sigurno nije kazao kako će koristiti nadimak.
„Mislim da je to veoma ponižavajuće“, kaže Levin.
Britanska kraljevska porodica - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Više od skandala: Projekat protiv britanske monarhije skovan u Americi ima nekoliko grešaka
Hari i Megan Markl izabrali su ime njegove pokojne majke Dijane za srednje ime ćerke.
Prinčevski par je po rođenju deteta saopštio kako je ćerki dao ime kao počast „prabaki, njenom veličanstvu kraljici, čiji je porodični nadimak Lilibet“.
Pojedine analize navode da su Hari i Megan Markl dali ime detetu po prabaki kako bi popravili narušene odnose unutar kraljevske porodice.
Megan Markl rodila je ćerku u petak u američkoj državi Kaliforniji, gde par sada živi pošto su se povukli iz kraljevskog života. To je njihovo drugo dete, posle sina Arčija.
Congratulations to The Duke and Duchess of Sussex on the birth of Lilibet Diana! The Queen, The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall and The Duke and Duchess of Cambridge are delighted with the news.

Lilibet is Her Majesty’s 11th great-grandchild. pic.twitter.com/dGVeRpd3pK
​​Rođenje deteta čestitali su kraljevska porodica, Harijev otac Čarls i brat Vilijem.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala