- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bakingemska palata planira operaciju kao za rat zbog kraljice Elizabete

© REUTERS / Justin Tallis/PoolKraljica Elizabeta
Kraljica Elizabeta - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Bakingemska palata pokrenula je operaciju planiranja koja nalikuje "ratnoj operaciji" kako bi kraljicu Elizabetu Drugu dovela na komemoraciju princa Filipa, pošto je ona trenutno lošeg zdravlja, objavio je britanski list „San“, pozivajući se na svoje izvore.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema britanskim medijima, kraljica je imala zdravstvene probleme koji su se navodno pogoršali nakon što je prošlog meseca obolela od kovida 19. Otkazala je nekoliko virtuelnih sastanaka, a nedavno je preskočila i proslavu Dana Komonvelta.
Prema pisanju medija, visoki kraljevski službenici će helikopterom leteti od zamka Vindzor, gde se nalazi kraljica, do Bakingemske palate. Ona će potom biti odvezena iz palate u Vestminstersku opatiju, gde će biti održan pomen pokojnom vojvodi od Edinburga.
Navodi se da kraljica ima poteškoća sa kretanjem. U februaru je tokom sastanka sa novim ministrom odbrane rekla: „Pa, kao što vidite, ne mogu da se krećem“.
Izveštaji kažu da je kraljevsko osoblje predložilo korišćenje invalidskih kolica, ali je ona odbila tu ideju. „San“ piše da će palata da učini sve kako bi sprečila fotografe da slikaju kraljicu u tako lošem stanju.
Mogli bi biti podignuti ekrani od šest stopa i tunel u stilu stadiona kako bi se osigurala njena privatnost.
„Ona može sama da izađe iz automobila uz pomoć štapa i ulažu se napori da se fotografi udalje. Ali ako su joj potrebna invalidska kolica, onda to mora da se uradi iza paravana ili kada se nađe na bočnom ulazu. Takođe će biti potrebni pomoć i logistika emitera. Ovo je jedini način na koji ona može da uđe u opatiju. Mora da bude što jednostavnije i van očiju javnosti“, rekao je izvor za San.
Kraljevska biografkinja Peni Džunor kaže da će kraljica možda i preskoči ceremoniju zbog zdravstvenih problema, ali napominje da to neće biti „smak sveta“.
„Možda ona može da bude tamo samo uz aplikaciju zum i na velikom ekranu. Njena ljubav prema mužu nije upitna. Ispratila ga je na počinak pre godinu dana i ovo je ceremonija priređena drugi ljudi kažu zbogom“, rekla je biografkinja, prenosi međunarodni Sputnjik.
Princ Filip je umro 9. aprila 2021. dva meseca pre svog 100. rođendana. Bio je britanski kraljevski suprug sa najdužim stažom. Zbog propisa o bezbednosti usled virusa korona njegovoj sahrani moglo je da prisustvuje samo 30 ljudi, što je onemogućilo kraljevske prijatelje, poznanike, kao i predstavnike drugih zemalja da odaju poslednju počast. Iz tog razloga je palata ove godine organizovala pomen.
Prema pisanju britanskih medija, među onima koji će prisustvovati biće članovi kraljevske porodice iz Belgije, Holandije, Španije i Švedske. Princ Hari će propustiti događaj zbog zabrinutosti oko bezbednosti.
Britanska kraljica Elizabeta na konjskim trkama u Askotu - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SVET
Kraljica Elizabeta zauvek napušta Bakingemsku palatu?
Britanska kraljica Elizabeta Druga - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SVET
Kraljica Elizabeta pozitivna na koronu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala