- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kraljica Elizabeta zauvek napušta Bakingemsku palatu?

© REUTERS / Toby MelvilleBritanska kraljica Elizabeta na konjskim trkama u Askotu
Britanska kraljica Elizabeta na konjskim trkama u Askotu - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Kraljica Elizabeta neće se vratiti u Bakingemsku palatu, već je odlučila da njen dom i glavna rezidencija bude zamak Vindzor, objavili su britanski mediji.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Mediji navode da se veruje da kraljica u Bakingemskoj palati nije provela noć još od marta 2020. godine kada je zbog pandemije prešla u dvorac sa suprugom, princom Filipom, koji je preminuo u aprilu prošle godine.
Britanska kraljica Elizabeta (95) više se zalaže za pristup „rada od kuće“ i očekuje se da će se sa zvaničnicima sastajati u svom domu u Berkširu, piše „Dejli mejl“.
„Vindzor je mesto koje ona voli. Tu su njena sećanja na vreme koje je provela sa princom Filipom. Tamo ima svoje ponije, a u blizini joj je i porodica. Sve to ima smisla“, izjavio je za list biograf kraljevske porodice Hugo Vikers.
To znači, kako napominje „Independent“, da će sledeći članovi kraljevske porodice koji će se useliti u Bakingemsku palatu biti vojvoda i vojvotkinja od Kornvola, kada dođe vreme da princ Čarls postane kralj.
© AP Photo / Alastair GrantBakingemska palata
Bakingemska palata - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Bakingemska palata
Podsetimo, pre dve nedelje je saopšteno da je kraljica Elizabeta pozitivna na virus korona i da je imala lakše simptome slične prehladi.
Kraljica Elizabeta Druga - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
SVET
Eliksir dugovečnosti: Šta jede kraljica Elizabeta
Britanska kraljica Elizabeta i Kamila Parker, vojvotkinja od Kornvola - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SVET
Kraljica Elizabeta: Želim da Kamila bude kraljica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala