- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Eliksir dugovečnosti: Šta jede kraljica Elizabeta

© REUTERSKraljica Elizabeta Druga
Kraljica Elizabeta Druga - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Kraljica Elizabeta Druga proslavila je 70 godina na prestolu. U dobi od 95 godina još uvek je aktivna i vitalna, a s obzirom na to da je imala brojne političke i privatne stresove, tajna njene dugovečnosti možda se krije u režimu ishrane.
Kraljica ima tim kraljevskih kuvara i kuhinjskog osoblja koji joj pripremaju doručak svakog jutra, ali već 70 godina ona bira istu stvar za doručak svakog dana – činiju žitarica i voće.
Bivši kraljevski kuvar Daren Mekgrejdi, koji je radio za kraljevsku porodicu više od jedne decenije, ranije je otkrio da je kraljica uživala u žitaricama veći deo tokom svoje 70-godišnje vladavine. On je naveo da pre doručka obavezno popije Erl grej čaj i druži se sa svojim psima. Takođe, ističe da kraljica nije gurman.

„Ona jede da živi, za razliku od (sada pokojnog) princa Filipa koji je voleo da jede i koji bi pričao o hrani po ceo dan“, rekao je bivši kuvar.

Kuvar je otkrio da je ranije volela da jede kajganu sa dimljenim lososom i sušenim tartufima, ali je dodao da je obično „previše štedljiva da bi naručila sveže tartufe“.
„Ona je zaista uživala u njima samo za Božić kada su tartufi dobijani na poklon“, tvrdi Mekgrejdi, prenosi „San“.
Profesionalni kuvar Daren je 15 godina radio u kraljevskoj kuhinji pripremajući obroke za kraljicu, princa Harija, princa Vilijama i princezu Dajanu tokom svog boravka u Bakingemskoj palati.
Daren je takođe rekao da kraljica nije volela picu i da tokom njegovih 15 godina u palati nije poslužena nijedna pica.
Kraljičini obroci su zdravi, sa malo ugljenih hidrata, obično riba na žaru ili piletina sa dve različite vrste povrća ili velika činija salate.
Ipak, kraljica i dalje voli da se s vremena na vreme počasti nečim slatkim, a Daren tvrdi da je ona totalni „čokoholičar“.
Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2017
Šta se kuva u Kremlju
Predsednik Rusije Vladimir Putin i prvi zamenik predsednik predsednika odbora Državne dume za kulturu Josif Kobzon sa suprugom Ninel u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2017
Kad Putin služi čaj u Kremlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala