- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Akcija „Besmrtni puk“ održana u Brazilu, Urugvaju i Argentini /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaŠetnja Besmrtnog puka u Moskvi povodom Dana pobede nad fašizmom
Šetnja Besmrtnog puka u Moskvi povodom Dana pobede nad fašizmom - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Urugvaju je organizovala manifestaciju „Besmrtni puk“ u znak sećanja na žrtve nacističkih zločina u Drugom svetskom ratu, koja u trenutnoj situaciji ima veliki značaj, izjavio je Sputnjiku ambasador Rusije u toj latinoameričkoj zemlji Andrej Budajev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U manifestaciji je učestvovalo više od 40 ljudi, među kojima su saradnici ambasade, članovi njihovih porodica i predstavnici ruske dijaspore u Urugvaju.
„Danas je ovaj marš više nego aktuelan, s obzirom na događaje u Ukrajini i oko nje. Borba protiv nacizma se nastavlja i mi kao potomci generacije heroja nastavljamo ovu borbu protiv nacizma kako bismo osigurali mir i stabilnost ne samo u Ukrajini, već i u Evropi i širom sveta“, izjavio je ruski ambasador.
Akcija sećanja na žrtve nacizma u Drugom svetskom ratu je održana i u Brazilu u ruskom konzulatu u Sao Paolu, na kojoj je učestvovalo više od 40 ljudi.
„Akcija je održana u Sao Paolu, gde živi najveći deo naše, ako možemo tako reći, kolonije. Ona se sastoji od Brazilaca, potomaka naših sunarodnika u drugoj ili trećoj generaciji, tako da su glavni učesnici bili brazilski državljani koji su poreklom iz Rusije“, rekao je portparol ruske ambasade Ivan Gluhov.
Akcija sećanja održana je i u Argentini.
„Besmrtni puk“ je manifestacija posvećena sećanju na učesnike i žrtve Drugog svetskog rata, koja se održava u Rusiji i brojnim zemljama. Prvi put je održana 9. maja 2012. godine u Tomsku na inicijativu lokalnih novinara, a 2013. godine postala je sveruska.
Pavlina Radovanović na nastupu u Ruskom domu - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
KULTURA
Kosovsko čudo u Moskvi na Dan pobede - Srbija će imati svog predstavnika u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala