- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kosovsko čudo u Moskvi na Dan pobede - Srbija će imati svog predstavnika u Rusiji

© Foto : Sputnjiku ustupio Ruski domPavlina Radovanović na nastupu u Ruskom domu
Pavlina Radovanović na nastupu u Ruskom domu - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Pavlina Radovanović, talentovana devojčica iz Orahovca, srpske enklave na Kosovu i Metohiji, pevaće u centru Moskve 9. maja. Ona će nastupiti na centralnoj međunarodnoj sceni „Besmrtnog puka“ povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Predstavnici Ruskog doma ispratili su u Rusiju devojčicu za koju kažu da nije zvanični, ali da je najbolji predstavnik Srbije na manifestaciji „Besmrtni puk“ u Moskvi.
Ova talentovana devojčica, koja podjednako voli da peva i da igra fudbal, zahvaljujući svom jedinstvenom vokalnom talentu stekla je velike simpatije u narodu i epitet ,,kosovskog čuda“.
Nastupala je na Kosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj, a nedavno je održala i svoj prvi solistički koncert pred beogradskom publikom, upravo u Ruskom domu. Pavlina je pevala povodom sećanja na martovski pogrom na Kosovu i Metohiji i početak NATO agresije.
„Pavlina je otputovala na poziv organizatora „Besmrtnog puka“ u Rusiji. Pevaće kosovske pesme na centralnom mestu ove manifestacije u Moskvi. To je nešto sasvim prirodno, zapravo samo pokazuje koliko su prirodne naše rusko – srpske veze i kakvu i koliku budućnost imaju“, kaže za Sputnjik viši savetnik Ruskog doma u Beogradu Georgi Engelhardt.
Pavlinu očekuje nekoliko koncerata u Ruskoj prestonici. Publici će predstaviti ne samo muzičku baštinu Kosova i Metohije, govoriće im o svom rodnom Orahovcu, o ni malo lakom života Srba u ovom metohijskom getu.
Za Pavlinu je poseta Rusiji jedan od najvažnijih događaja u životu, upoznaće bogatu kulturu te zemlje, a započeo je ogromnim uzbuđenjem - Pavlina danas prvi put leti avionom.
Pavlina Radovanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
KULTURA
Prvi solistički koncert kosovskog čuda – Pavlina u Ruskom domu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala