- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal: „Mogao bih da se probudim sa još većim problemima“

© AP Photo / Mark J. TerrillRafael Nadal u Indijan Velsu
Rafael Nadal u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, preživeo je dramu u borbi za četvrtfinale Madrida protiv Davida Gofana, a velike borbe na terenu „kralju šljake“ mogu da donesu samo probleme jer bude bolove u njegovom stopalu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Četiri meč lopti je morao da spasi Rafael Nadal kako bi posle tri seta uspeo da slomi otpor upornog Davida Gofana, koji je silno umorio i namučio bivšeg broja jedan.
Od trenutka kada se ušlo u treći set tog meča bilo je jasno da će Nadalu biti teže jer se tek vratio posle povrede i nije sigurno koliko mu prijaju dugi mečevi.
Rafa je potvrdio nakon meča da je imao bolove, ali ne u predelu polomljenog rebra koje je prethodno lečio već u stopalu koje ga muči još iz tinejdžerskih dana zbog Miler-Vajsovog sindroma.
„Da me viđate svakodnevno, ne biste se brinuli jer ja šepam mnogo dana svog života. Uvek imam bolove u stopalu pogotovo posle tročasovnog meča ili dugog treninga. Zato je normalno da sada ne hodam najbolje“, objasnio je Nadal.
Potom je Španac istakao da je tokom karijere morao da navikne na bolove i da ih prihvati kao deo života kako bi mogao da postane profesionalac.
„Ali ja imam hroničnu povredu stopala koja nije lečena. To je deo mog života, i to je negativna strana zbog koje ne mogu da završim meč ranije“, istakao je Nadal.
Ipak, pred meč sa Karlosom Alkarasom, mladom nadom i senzacijom španskog tenisa, Rafa je optimističan, ali i upozorava na to da može da se probuditi sa još većim bolom.
„Sa jedne strane je dobro što igram duge mečeve, jer posle pauze moje stopalo treba ponovo da se navikne na fizičku snagu i takmičenje. Svestan sam da bi sutra mogao da se probudim sa još većim problemima, ali moram ih prihvatiti i suočiti se sa njima“, naglasio je Nadal.
Miler-Vajsova bolest koja pogađa stopalo Nadala prati od 2005. godine, a doktor Jasmin Nurković govorio je za Sputnjik upravo na ovu temu.
Pre Nadalovog povratka na teren neposredno pred Australijan open, Nurković je objasnio je gotovo nemoguće biti profesionalni sportista i imati Miler-Vajsov sindrom i da je Rafa prvi čovek koji je uspeo da uradi tako nešto i pobedi medicinu.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković na konferenciji za medije pred Masters Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SPORT
Đoković otkrio šta su najgore posledice drame u Australiji /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SPORT
Spektakl u Madridu: Đoković protiv Lajovićevog dželata, a onda dvoboj Nadala i njegovog naslednika
Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Gejts komentarisao Đokovićev stav o vakcinaciji: Divim mu se, ali voleo bih da to promeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala