- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl u Madridu: Đoković protiv Lajovićevog dželata, a onda dvoboj Nadala i njegovog naslednika

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, od 14 časova igra četvrtfinalni meč na Mastersu u Madridu, u kojem će za rivala imati Huberta Hurkača koji je prethodno eliminisao Dušana Lajovića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poljak je trenutno 14. reket sveta i pokušaće protiv Srbina da upiše prvi trijumf u karijeri, dok je Nole Hurkača pobeđivao na Rolan Garosu, Vimbldonu 2019. i na Mastersu u Parizu prošle godine.
S druge strane Novak Đoković je do plasmana u četvrtfinale Mastersa u španskoj prestonici stigao bez borbe jer je njegov prijatelj Endi Mari sa kojim je posle pet godina trebalo ponovo da ukrsti rekete morao da odustane od duela zbog trovanja hranom.
Ono što je interesantno jeste da je u Madridu mesto u četvrtfinalu obezbedilo prvih sedam nosilaca, dok je ispao samo Kasper Rud koji je bio među prvih osam nosilaca.
Njega je eliminisao Dušan Lajović posle velike borbe u tri seta, ali je već u sledećem kolu Srbin položio reket pred Hurkačem, pa će Novak Đoković ima priliku da osveti prijatelja i kolegu iz nacionalnog tima.
Posle dvoboja Đoković - Hurkač , ne pre 16 časova na centralnom terenu naći će se dvojica miljenika španske publike Rafael Nadal i njegov naslednik talentovani Karlos Alkaras.
„Bik sa Majorke“ slavio je u oba prethodna međusobna duela, ali je Alkaras u odličnoj formi, dok Nadal nije ni blizu vrhunca forme, s obzirom na to da je imao odsustvo posle Indijan Velsa zbog naprslog rebra.
Upravo će pobednik ovog susreta u polufinalu ići na boljeg iz meča Đoković - Hurkač.
Preostala dva četvrtfinalna para u Madridu su: Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, oni će otvoriti večernji program od 20 časova, a posle njih na teren će Feliks Ože-Alijasim i Aleksandar Zverev.
Svi pomenuti parovi garantuju vrhunsku predstavu i atomski tenis.
U petak će na teren od 14.30 i Nikola Ćaćić i Tomislav Brkić koji igraju u četvrtfinalu dubl konkurencije, a protiv njih s druge strane mreže biće Vesli Kolhof i Nil Skupski.
Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Gejts komentarisao Đokovićev stav o vakcinaciji: Divim mu se, ali voleo bih da to promeni
Španski teniser Rafael Nadal – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
David namučio „Golijata“ – spektakularna pobeda Nadala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala